Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на відкриття виставки кераміки та графіки

Харків’ян запрошують на відкриття виставки кераміки та графіки

Захід пройде 23 листопада о 16:00 у виставковій залі Харківського художнього музею (вул. Жон Мироносиць, 9).

В експозиційному просторі виставки представлено нові роботи відомого майстра Петра Мося. Його авторський стиль поєднує прийоми гончарства, ліплення і декоративного розпису з емоційною виразністю пластичних мас, різноманіттям композиційних рішень і сюжетних варіацій.

Буде експоновано близько сорока скульптур, де фантазійний дар художника наділив керамічні композиції неповторністю міфічних персонажів, які втілюють могутню прадавню силу образів.

Творче надбання Петра Мося, широко відоме в Україні та за її межами, стало невіддільною частиною на шляху національного відродження української культури і мистецтва.

Довідка. Петро Мось народився 1948 року на Волині. Навчався в Харківському державному художньому училищі (1966-1968). Закінчив 1976 року Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва, відділення художньої кераміки. З 1976 року живе та працює в Харкові. З 1977 року бере участь у міських, обласних та республіканських виставках. Твори Петра Мося зберігаються в Харківському художньому музеї, Львівській картинній галереї, Київському музеї сучасного мистецтва, а також у приватних вітчизняних і європейських колекціях.