Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині забезпечили житлом 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Цього року на Харківщині забезпечили житлом 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це 16 листопада під час брифінгу повідомила начальник Служби у справах дітей ХОДА Ольга Шевченко.

За її інформацією, в області на обліку в службах у справах дітей перебуває 4300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них не мають впорядкованого житла майже 25% дітей. Коли таким громадянам виповниться 16 років, усі вони мають право стати на квартирний облік. 

«Завдяки реалізації ініціативи Президента України Харківська область уже другий рік поспіль отримує субвенцію з державного бюджету для вирішення питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, придбання житла для дитячих будинків сімейного типу», - розповіла Ольга Шевченко.

Так, у 2017 році з державного бюджету регіон отримав 11,1 млн грн. Цим коштом для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, придбали 13 соціальних квартир у Зміївському, Харківському, Первомайському районах та 2 житлові будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу в Красноградському та Зміївському районах.

«У 2018 році було отримано 21,8 млн грн. Вже придбано 26 об’єктів. Усього планується придбати 33: 7 житлових будинків - для ДБСТ і 26 квартир, - зазначила Ольга Шевченко. – Лише за 9 місяців цього року житло отримали 37 осіб. Держава проявляє турботу про дітей- сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування». 

Також Ольга Шевченко повідомила, що 97,7% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Харківської області виховуються в сім’ях. І це найкращий показник в Україні.