Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Данієлян ознайомився з ходом будівництва амбулаторії в Краснокутському районі

Вадим Данієлян ознайомився з ходом будівництва амбулаторії в Краснокутському районі

14 листопада за дорученням керівника області Юлії Світличної заступник голови ХОДА відвідав район з робочим візитом.

У рамках ініціативи Президента України щодо реформування сільської медицини в Краснокутському районі триває будівництво двох сучасних амбулаторій зі службовим житлом для лікарів – у селах Колонтаїв та Пархомівка.

Так, у Пархомівці наразі будівельні роботи - на стадії заливання фундаменту, а в селі Колонтаїв темпи будівництва значно вищі – будівлю розраховують здати в експлуатацію до кінця року.

Як зазначив Вадим Данієлян, реформування первинної ланки медичної допомоги в сільській місцевості є одним з пріоритетних питань, якому приділяє особливу увагу голова ХОДА. Він також наголосив на необхідності дотримання визначених планів будівництва амбулаторій.

«Будівництво сільських амбулаторій – завдання, яке перед нами поставив Президент України Петро Порошенко. Виконання цього завдання знаходиться на контролі голови ХОДА Юлії Світличної, адже владою створюються гідні умови як для пацієнтів, так і для лікарів», - зауважив Вадим Данієлян.

Куратор будівництва відзначив, що на об’єкті в селі Колонтаїв уже готова коробка несних стін майбутньої амбулаторії, будується дах, утеплюються стіни, встановлюються енергоощадні вікна.

Голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький підкреслив, що нова амбулаторія обслуговуватиме майже три тисячі людей.

«У селі є амбулаторія, але вона розташована в не пристосованому для цього приміщенні. Вона застаріла морально. В умовах реформування первинної ланки медицини час вимагає нових підходів до обслуговування, надання пацієнтам більш якісних послуг, за новими стандартами, на більш достойному рівні», - відзначив голова райдержадміністрації.