Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мереф’янській ЦРЛ відремонтували неврологічне та патологоанатомічне відділення

У Мереф’янській ЦРЛ відремонтували неврологічне та патологоанатомічне відділення

8 листопада з роботою медичного закладу ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк у рамках робочої поїздки в Харківський район.

Неврологічне відділення Мереф’янської ЦРЛ розраховано за 30 пацієнтів. За рік тут стаціонарно лікується понад 1000 пацієнтів з усього Харківського району. За словами головного лікаря закладу Віктора Чеверди, будівля відділення капітально не ремонтувалася протягом кількадесят років і вже не відповідала вимогам.

Ремонтні роботи у неврологічному, а також у патологоанатомічному відділеннях лікарні були розпочаті у 2017 році. У будівлях було замінено системи опалення, водопостачання та водовідведення, електропостачання, відремонтовані палати та кабінети медичного персоналу, санвузли та душові, коридори та вхідні частини з облаштуванням пандусом. Для обох відділень було придбано нові меблі.

«Тепер умови у відділеннях відповідають світовим нормам. Ми нарешті можемо виконувати стандарти лікування та застосовувати свої знання у повній мірі», - підкреслив головний лікар.

Михайло Черняк поспілкувався з колективом лікарні та передав закладу сертифікат на 50 комп’ютерів.

«Це дуже допоможе нам у роботі. Тепер ми забезпечимо комп’ютерами не тільки неврологічне відділення, а всю лікарню», - подякував Віктор Чеверда.

Заступник голови ХОДА зауважив, що Харківський район є гарним прикладом реалізації ініціатив Президента щодо розвитку сільської медицини.

«У районі активно працюють над будівництвом та ремонтом сільських амбулаторій. Відновлюється потужна районна лікарня, яка обслуговує найбільший район області. Важливо, щоб послуги тут надавалися на належному рівні, адже з 2019 року заплановане реформування вторинної ланки медицини», - зазначив Михайло Черняк.

Він також наголосив на важливості того, що медична сфера району відновлюється спільними зусиллями бюджетів усіх рівнів.

«Долучаються обласний, районний, місцевий бюджети. Тільки так ми можемо розраховувати на результат, який бачимо сьогодні», - сказав заступник керівника області.

Більше фото