Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Каратисти Харківщини позмагались за Кубок області

Каратисти Харківщини позмагались за Кубок області

Традиційно у турнірі взяли участь спортсмени всіх вікових груп - від 6 до 35 років та старше, які розіграли медалі в трьох розділах: «куміте», «ката» та «котен-ката».

У Школі вищої спортивної майстерності відбувся Кубок Харківської області з карате JKS, що став одним з етапів підготовки до Кубка України, який Харків прийматиме наприкінці місяця.

Перевірити свої сили напередодні одного з головних стартів у календарі українського карате JKS зібралися 285 учасників з клубів Харкова та районів області, а також гості з Сум і Слов’янська.

За підсумками змагань перемогу в командному заліку одержали каратисти харківського клубу «Тора», на рахунку яких було понад 20 медалей різного ґатунку. Друге місце вибороли гості зі Слов’янська Донецької області - клуб Black Belt. Замкнули трійку кращих спортсмени харківського клубу «Фенікс».

В особистих змаганнях високі результати показали представники клубу «Тора» Анастасія Бойко (дівчата, вікова категорія - 16-17 років), яка впевнено перемогла в розділах «ката» та «куміте», Юлія Девіченко, яка здобула золоті медалі в усіх трьох розділах серед дівчат 14-15 років, а також Ярослав Юрчик, вигравши змагання в «куміте» серед юнаків 10-11 років.

Як зазначив президент Харківської обласної асоціації карате JKS, Заслужений тренер України Володимир Караван, для багатьох спортсменів Кубок області був останнім турніром у 2018 році. Провідні спортсмени області ще візьмуть участь у Кубку України, який 27 листопада також відбудеться у Харкові. Саме національний Кубок стане підсумковим змаганням у цьому році для представників традиційного карате JKS в Україні.

«Для харківських каратистів рік видався не дуже важким, адже серйозних турнірів майже не було. Наступний 2019 рік буде насичений подіями, а головною стане чемпіонат світу, який у вересні відбудеться в Ірландії», - розповідають в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.