Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч з Послом Єгипту в Україні Хоссамом Ельдіном Алі

Марк Беккер провів зустріч з Послом Єгипту в Україні Хоссамом Ельдіном Алі

Заступник голови ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні обговорили перспективні напрямки співробітництва.

У ході зустрічі Марк Беккер відзначив розвиток економічних відносин між нашим регіоном та Республікою Єгипет. Так, в минулому році зовнішньоторговельний оборот між Харківщиною та Єгиптом склав 82 млн дол., це на 17% більше, ніж у попередньому році.

«Тим не менш маємо великі перспективи щодо розвитку відносин, особливо у сферах промисловості та машинобудування, сільського господарства, тютюнової промисловості», - зазначив заступник голови ХОДА.

Сторони обговорили можливість організації візиту єгипетської бізнес-делегації на Харківщину з метою більш предметного вивчення можливостей співпраці та пошуку бізнес-партнерів.

Також учасники зупинилися на питаннях співпраці у сфері освіти: на даний момент у закладах вищої освіти Харківщини навчаються близько 700 студентів з Єгипту.

Хоссам Ельдін Алі зазначив, що планує відвідати всі міста України, де навчаються єгипетські студенти, щоб ознайомитися з проблемами та питаннями, які в них виникають.

«Свою поїздку я розпочав саме з Харківщини, адже тут навчається найбільше наших студентів в Україні», - сказав пан посол, підкресливши, що якість освіти в нашому регіоні дуже висока.

Хоссам Ельдін Алі заручився підтримкою ХОДА у вирішенні питань побутового характеру, які виникають у студентів, що вперше потрапляють до чужої країни.

«Виші підпорядковуються Міністерству науки і освіти, але ми маємо налагоджену співпрацю та повне порозуміння з ректоратами. На нашу підтримку можете розраховувати», - запевнив Марк Беккер.