Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рятувальники та дорожні служби Харківщини готові до роботи в зимовий період

Рятувальники та дорожні служби Харківщини готові до роботи в зимовий період

Про підготовку області до роботи в зимовий період розповіли у ході брифінгу в ХОДА 6 листопада керівники відповідальних служб.

Так, за інформацією директора Департаменту цивільного захисту населення ХОДА Павла Пономаренка, з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на об’єктах гуманітарної сфери в зимовий період у ХОДА затверджено комплексний план заходів, розроблені порядки взаємодії диспетчерських та чергових служб щодо обміну інформацією. Разом з ГУ ДСНС в області розроблений план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації протягом осінньо-зимового періоду.

«У районах та містах обласного значення у разі ускладнення погодних умов підготовлено до розгортання 437 пунктів обігріву – 431 стаціонарний, 3 наметових та 3 пересувних. Крім того, ГУ ДСНС та Національний університет цивільного захисту можуть додатково розгорнути ще 6 наметових та 9 пересувних пунктів», - розповів Павло Пономаренко.

Начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що цілодобово на чергуванні в харківському гарнізоні перебуває близько 500 рятувальників та 140 одиниць техніки. В резерві знаходиться ще близько 100 одиниць техніки та 500 рятувальників. Ще 100 чоловік у разі виникнення надзвичайних ситуацій готовий надати університет цивільного захисту. Також інженерну техніку та спеціалістів готов виділити Навчальний центр аварійно-рятувальної служби.

За даними заступника начальника Служби автомобільних доріг області Сергія Пляки, дорожники також провели повний комплекс підготовчих робіт.

«На вихідних очікується пониження температури без опадів, але можливі пориви води на водопроводах та, як наслідок, намерзання на проїзній частині. Тому ми переходимо на цілодобове чергування», - повідомив Сергій Пляка.

Він зазначив, що зараз в області проводиться встановлення знаків «Слизька дорога». До кінця листопада буде встановлено 2897 знаків, на даний момент виконано 83% запланованого.

Для обробки доріг дорожники вже мають близько 12 тис. тонн солі та 47 тис. тонн фракційних матеріалів. До роботи готові 298 одиниць техніки, окремо підготовано парк роторних установок – їх в області 8 одиниць.