Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентують виставку «Подорож серцем»

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентують виставку «Подорож серцем»

Роботи українських художниць Сенченко Тетяни та Абрамової Інни можна буде подивитись з 8 по 24 листопада.

«Улюблений жанр художниць - пейзажі та натюрморти.  Рідна серцю і погляду українська природа (поля, ліс та річки, розмаїття квітів), міські та сільські краєвиди вдало зобразилися в творчості Тетяни Сенченко, - розповідають у галереї. – Водночас, живопис Інни Абрамової поєднує в собі реалістичну манеру і романтичний настрій. Її роботи насичені розмаїттям тонких відтінків кольорів та розповідають про різні стани: від холодного осіннього смутку до сонячного, теплого щастя і відчуття свободи».

Несхожих за манерою та стилем твори художниць, тим не менш, поєднує одна дуже важлива якість: у них втілився щирий погляд на навколишню дійсність, погляд серцем.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 8 листопада о 17:00.

Під час її роботи відбудуться наступні культурологічні заходи:

13 листопада о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках «Антологии современной русской поэзии Украины». Частина 7»;

14 листопада о 16:00 – перегляд відеозапису опери Шарля Гуно «Ромео і Джульєтта»;

15 листопада о 17:00 – цикл лекцій Олександра Шила з мистецтвознавства «Рєпін - невідомий художник». Лекція 12.

20 листопада о 17:00 – зустріч з психологом з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 3. Лектор - психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина.

21 листопада о 17:00 – цикл лекцій «Мандрівка на Далекий Схід: культура, події, люди». Лекція 3. Лектор - Андрій Корнєв - культуролог, історик, літератор.

22 листопада о 17:00 – творча зустріч з елементами майстер-шоу від авторів  виставки живопису українських художниць «Подорож серцем»  Тетяною Сенченко та Інною Абрамовою.