Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область 100%-во забезпечена вакцинами від кору

Харківська область 100%-во забезпечена вакцинами від кору

Питання проведення планової вакцинації обговорили 1 листопада під час всеукраїнської селекторної наради Міністерства охорони здоров’я.

У нараді взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його даними, на Харківщині щепленню за календарем підлягає 77230 дітей. Станом на 1 листопада щеплення отримали 55058 дітей (або 71,3%).

«Залишок вакцини КПК в області становить понад 37 тисяч доз, що забезпечує 100% потреби до кінця року», - повідомив Михайло Черняк.

Він також зазначив, що Управління охорони здоров’я ХОДА проводить роботу щодо уточнення кількості осіб, які підлягають щепленню проти кору за епідемічними показниками.

«На сьогодні є інформація про 8 тисяч осіб. Це медичні працівники, працівники сфери освіти, представники силових структур, студенти. На сьогодні проведено щеплення майже 1300 особам», - зазначив заступник голови ХОДА.

За інформацією Управління охорони здоров’я ХОДА, по Харківській області з початку року зафіксовано 485 випадків кору (з них 251 випадок – дорослі, 234 – діти). Серед захворілих щеплень не мали 304 особи, 68 хворих мали лише одне щеплення.

Найбільше випадків кору в області зафіксовано в місті Харків та Харківському районі.

Загалом по Україні, за даними МОЗ, з початку року на кір захворіли понад 35 тисяч чоловік. За останній тиждень зафіксовано 1319 випадків. Найвищі показники захворюваності і смертності від кору фіксуються в західних областях, де найменший рівень вакцинації. 

У ході селектору було наголошено, що в країні сьогодні є достатня кількість якісних та ефективних вакцин від кору – понад 700 тисяч доз вакцини КПК. Вакцини є в усіх регіонах.