Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Відбулось засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Участь у заході 31 жовтня взяв заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

З початку роботи оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів було отримано 92 звернення (у тому числі звернення, що надійшли на телефон «гарячої лінії»). Зараз оперативним штабом відпрацьовано 85 з них.

На початку засідання члени штабу доповіли Олександру Скакуну про виконану роботу. Землевпорядники, правоохоронці, фахівці ХОДА та представники органів юстиції минулого тижня відпрацьовували звернення громадян та керівників сільськогосподарських підприємств з Богодухівського, Сахновщинського та Зміївського районів.

Також на засіданні розглянули заяву представника сільгосппідприємства, який стверджує, що його земельну ділянку та техніку захопили сторонні особи.

Олександр Скакун дав завдання штабу детально вивчити питання і запросити учасників конфлікту на майбутнє засідання.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії із захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.