Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершився ІІ Міжнародний Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival

Завершився ІІ Міжнародний Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival

На закрытии победители двух конкурсов получили призы.

Переможницею першого в історії Харкова пітчингу стала Софія Возняк з проектом фільму «Маршрут № ⅓».

«Ми раді за переможницю, - зізналася директор Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм. — І якщо вона встигне зробити свій фільм в першій половині 2019 року, ми обов'язково покажемо його в програмі нашого наступного фестивалю».

Володарем Гран-прі другого фестивалю короткометражного українського незалежного кіно «Бардак» (він проходив у рамках Kharkiv MeetDocs) став Олександр Онуфрієв з роботою «Заїнька». Фільмом-закриттям стала стрічка - переможець фестивалю Docudays UA «Веаюфром» харківського режисера Дмитра Лавриненка, найбільший ажіотаж викликали покази фільму Сергія Лозниці «Донбас» і фільм «Ампутація» Лідії Стародубцевої та Ігоря Померанцева, а серед інших показів виділявся «2020. Безлюдна країна " Корнія Грицюка -перший український фільм у жанрі «мокументарі».

Нагадаємо, найбільший кінофестиваль східної України Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival проходив у Харкові з 24 по 28 жовтня в рамках Тижнів Німеччини. Організаторами стала Громадська організація Media Frontline e.V. за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt) і Держкіно України. Він проходив на декількох майданчиках, у тому числі вишах: Fabrika.Space, Планета Кіно, Харківська державна академія культури та Харківський економічний університет імені Семена Кузнеця.

У програмі фестивалю були: 21 повнометражний фільм, серед яких - учасники Берлінського кінофестивалю, володарі нагород Каннського кінофестивалю, претенденти на майбутню премію «Оскар» та інші картини з України, Німеччини, Ізраїлю, США, Польщі, Великобританії. Загалом це 1 українська фестивальна прем'єра, 7 українських національних прем'єр та 4 харківські прем'єри, фільми-ретроспективи та спеціальні покази.

Для початківців і досвідчених кінематографістів відбулися 8 заходів індустріальної секції. Також у рамках Kharkiv MeetDocs пройшли два конкурси: перший в Харкові пітчинг кінопроектів і конкурс короткометражок від фестивалю короткого метра «Бардак».