Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила відзнаки ХОДА громадським активісткам Олені Шержуковій та Ірині Маркевич

Юлія Світлична вручила відзнаки ХОДА громадським активісткам Олені Шержуковій та Ірині Маркевич

Під час зустрічі 25 жовтня керівник області також обговорила з діячками благодійної організації «БФ «Харків з тобою» подальші напрямки співпраці та спільні проекти.

Вітаючи Олену Шержукову та Ірину Маркевич, Юлія Світлична відзначила, що дуже важливо й приємно, що така міцна команда, яка досягає результату, працює саме в Харківській області.

«Ми з вами вже організували та реалізували велику кількість проектів, і я впевнена, що попереду – не менше, - сказала керівник області. – І, звичайно, ті люди, які вкладають свою душу в ту справу, яку роблять, повинні отримувати слова вдячності. І такі слова вдячності говорить уся моя команда. Ви кожного дня працюєте над тим, щоб втілювати в життя все найкраще та допомагати. Ми - поруч із вами, долучаємося до проектів, які запроваджуються в Харківській області, та будемо в подальшому робити все, щоб її зміцнювати та розвивати».

Олена Шержукова та Ірина Маркевич у свою чергу подякували керівнику області – не стільки за нагороди, скільки за постійну підтримку з боку команди облдержадміністрації.

«Нагородою для мене є та підтримка, яку ми завжди отримуємо від обласної адміністрації та особисто від Юлії Олександрівни, - сказала співорганізатор благодійної організації «БФ «Харків з тобою» Ірина Маркевич. – Тому що коли ти робиш корисну справу, але не маєш підтримки, доводиться витрачати свої сили не лише на роботу. Така підтримка нам допомагає менше сил витрачати на здолання спротиву, та зосередитися на своїй роботі».

«Сьогодні ми говоримо про те, що нарешті влада чує людей. Та системна підтримка, яку ми отримуємо від команди Юлії Світличної, - я не знаю, хто ще в країні може таким похвалитися. Ми дуже вдячні за те сприяння, яке отримуємо завжди, коли приходимо зі своїми проблемами та ідеями. Коли влада відкрита до ініціатив громадськості, це дуже класно», - додала Олена Шержукова.

Олена курує одразу кілька напрямків волонтерської та благодійної діяльності. Зокрема, це робота з дітьми, а саме – відновлення пластового руху на Сході України. А також робота «Української федерації боротьби проти раку».

«Я 8 років займаюсь цим великим проектом - допомогою онкопацієнтам. Ми не збираємо кошти, а робимо системні зміни в законодавстві, щоб люди отримували безкоштовну допомогу за державними програмами. Адже тільки держава може профінансувати те дороговартісне лікування, якого потребують онкопацієнти. 6-й рік поспіль у Харкові проходить наша акція «Онкодозор» (цього року вона проходить з 20 жовтня до 3 листопада). У ці дні лікарі онкоцентру щодня приймають на профілактичні огляди жінок з онконастороженістю за раком молочної залози», - розповіла волонтер.

Великий та надважливий проект, який реалізували активісти, - це безкоштовне отримання Україною ліків від лімфоми Ходжкіна.

«Ми отримали 3-ю партію гуманітарного грузу. Ліки вже знаходяться  в митній зоні аеропорту «Бориспіль». Моя соратниця займається їх розмитненням. Цей проект вдалося реалізувати завдяки підтримці Харківської обласної державної адміністрації, - відзначила Олена Шержукова. - Це задовольнить усі потреби всіх пацієнтів з цим діагнозом в Україні. Ліки дуже дороговартісні, один флакон коштує понад 4000 євро. На одну процедуру потрібно 3 флакони, а процес лікування складається з 15 процедур. Ці ліки вдалось отримати безкоштовно за рахунок благодійника, їх виробника».

Під час зустрічі з головою ХОДА Олена Шержукова та Ірина Маркевич обговорили подальші спільні проекти. Зокрема, Юлія Світлична відзначила важливість залучення громадськості до реалізації в області проекту будівництва нового онкоцентру.

«Великий проект, яким ми займаємося, - це будівництво онкологічного центру. Координаційна рада дуже добре працює, до неї входять спеціалісти, науковці, громадські діячі. Так і повинно бути, адже ми робимо єдину справу, щоб зробити онкологічний центр нормальним, європейським, з гарними умовами, щоб люди мали можливість там ефективно лікуватися та знаходитися в нормальних умовах, - сказала голова ХОДА. - Ще раз дякую за те, що ми будемо спільно робити. Це й освітні, культурні, молодіжні проекти, які вже набули масштабу та стали взірцем для інших регіонів України. Мені дуже приємно, що ми продовжуємо традиції та не зупиняємося на реалізації одного заходу. Ті проекти, які ви робите та пропонуєте, а ми - долучаємося їх реалізації, - такі проекти роблять харківську родину ще міцніше».

Більше фото