Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області створять комісію для вивчення ситуації на території пам'ятки національного значення в Люботині

В області створять комісію для вивчення ситуації на території пам'ятки національного значення в Люботині

Таке рішення ухвалили під час наради, яка відбулась 26 жовтня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Учасники наради обговорили першочергові заходи, які необхідно вжити щодо пам'ятника архітектури національного значення «Комплекс споруд заміської садиби» в місті Люботин.

«Ми повинні зробити все, щоб запобігти руйнуванню пам'ятки національного значення», - підкреслив у ході засідання Євгеній Шахненко.

Серед першочергових заходів учасники наради наголосили на необхідності провести інвентаризацію майна (будівель і споруд) та земельних ділянок, що входять до комплексу. З цією метою вирішили створити спеціальну комісію.

«До її складу мають увійти представники обласної ради, Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, земельного кадастру, юридичних служб облради та ХОДА, Люботинського міськвиконкому, інспекції ДАБК тощо, - зазначив Євгеній Шахненко. - На підставі висновків комісії будемо ініціювати проведення судових розглядів щодо законності чи незаконності виділення земельних ділянок, використання майна та кожного об'єкта».

Надалі буде вирішуватися питання про балансоутримувача комплексу та виділення з обласного бюджету коштів, необхідних для проведення протиаварійних ремонтних робіт на об'єкті.

«Будемо просити підтримки голови ХОДА Юлії Світличної в питанні виділення першої необхідної суми грошей, щоб врятувати будівлю пам'ятки архітектури. Для цього в нас є все - розроблений історико-архітектурний план, затверджена обласна програма, в рамках якої ми можемо виділити таке фінансування», - сказав заступник глави області.