Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Деха та Ігор Конотоп – призери чемпіонату Європи з важкої атлетики

Ірина Деха та Ігор Конотоп – призери чемпіонату Європи з важкої атлетики

У польському місті Замосць тривають змагання серед юніорів та молоді до 23 років. Харківські атлети поповнили скарбничку збірної України ще двома медалями.

У ваговій категорії до 75кг серед  жінок-молоді срібною призеркою стала Ірина Деха. У сумі двоборства вона підняла вагу 223кг: 102кг - у ривку (1-е місце) + 121кг - у поштовху (2-е місце). Перевершити результат харків’янки змогла лише росіянка Марія Петрова, яка підняла 231кг. Третє місце в цій категорії посіла спортсменка з Молдови Олена Чилчиц (212кг).

У змаганнях серед чоловіків до 23 років харків’янин Ігор Конотоп посів третє місце в ваговій категорії до 85кг. У сумі двоборства він підняв вагу 339кг: 149кг - у ривку (4-е місце) + 190кг - у поштовху (4-е місце). Перше місце в цій категорії посів Андранік Карапетян з Вірменії (369кг), а срібним призером став росіянин Роман Чепік (347кг).

Таким чином на рахунку харківських важкоатлетів на цьому чемпіонаті - вже 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова нагорода. В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА нагадують, що Павло Заліпський став чемпіоном Європи в ваговій категорії до 56кг серед юніорів, а Каміла Конотоп виборола «срібло» у вазі до 53кг серед юніорок.

Чемпіонат Європи триватиме до 27 жовтня. Попереду - виступ ще однієї харківської спортсменки Анастасії  Власенко.