Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Випускники економічного університету отримали подвійні україно-французькі дипломи

Випускники економічного університету отримали подвійні україно-французькі дипломи

25 жовтня дипломи отримали 28 магістрів, які навчалися за напрямком «бізнес та інформатика» в ХНЕУ ім. С. Кузнеця та Університеті Ліон 2.

Від імені голови ХОДА Юлії Світличної випускників привітав її заступник Анатолій Бабічев.

«Завдяки міжнароднім освітнім програмам, які протягом багатьох років реалізуються в ХНЕУ, подвійні дипломи отримали вже понад 300 чоловік. Ці програми дають можливість студентам поглибити знання мови, вивчити принципи французького менеджменту. Здобувши подвійну освіту, наші випускники можуть працювати та реалізувати себе як у Франції, так і в Україні», - зазначив Анатолій Бабічев.

Він також зауважив, що міжнародні відносини між Харківщиною і Францією щороку розвиваються.

«Тільки у першому півріччі цього року ми вже маємо зростання торгового обороту на 19%. Також маємо багато спільних з Посольством Франції освітніх та культурних проекторів. Харківщину регулярно відвідує пані Посол Ізабель Дюпон. Франція – дуже важливий партнер України на міжнародній арені. Впевнений, що наші випускники також зроблять свій вклад у зміцнення цих дружніх відносин», - сказав заступник голови ХОДА.

За словами ректора університету Володимира Пономаренка, щороку подвійні україно-французькі дипломи отримують 25-30 випускників за спеціальністю «бізнес та інформатика» та 10-15 - за спеціальністю «туризм».

«Немає жодного випускника цих програм, який не знайшов би гарну роботу. Вони мають компетентності, які дозволяють працювати як в Україні, так і у Франції. Наші фахівці дуже затребувані там, але багато з них повертаються додому, досягши певного рівня. Тут вони можуть працювати в міжнародних компаніях або започаткувати свій бізнес. Я знаю п’ятьох наших випускників, які створили власні компанії», - розповів ректор.