Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорогах державного значення завершують заплановані на цей рік роботи

На дорогах державного значення завершують заплановані на цей рік роботи

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Повністю завершені роботи на 8 об’єктах з 14, запланованих на цей рік.

«Це ділянка дороги Київ- Харків - Довжанський від повороту на Куп’янськ до Ізюма, ділянка дороги Старий Мерчик - Мурафа - Краснокутськ, Зачепилівка - Андріівка - Кегичівка -  Старовірівка в Кегичівському та Нововодолазькому районах, у межах міста Мерефа, ділянка дороги Шевченкове - Балаклія - Первомайський - Кегичівка в межах Балаклійського району. Повністю завершені роботи з відновлення містка через річку Куп’єваха. Повністю завершені ремонтні роботи на дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка у Харківському, Зміївському, Балаклійському районах. Ну і, звісно, завершені всі роботи по дорозі Харків - Охтирка», - розповів Сергій Пляка. 

Він також зазначив, що, поки дозволяють погодні умови, ремонтні роботи на дорогах області тривають. За словами Сергія Пляки, на дорозі Харків - Охтирка планується додатково влаштувати 20 автопавільйонів.

«Продовжимо роботи на дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград у межах села Краснопавлівка. Там незначна ділянка - 800 метрів, яку ми плануємо доробити до кінця року. Ми додатково запланували виконати ділянку в 1,5 км на дорозі Харків - Вовчанськ (біля самого Вовчанська). Також незначний обсяг робіт у нас буде виконаний за кошти від перевиконання митних платежів на новому об’єкті  - у селищі Печеніги», - відзначив Сергій Пляка.

Він повідомив що наразі формується перелік доріг, які планується відремонтувати наступного року. Розпочато роботу над розробкою проектно-кошторисної документації стратегічно важливих об’єктів. 

«Це стосується дороги Київ - Харків - Довжанський – ділянка від селища Сніжків у Валківському районі до міста Харків. Ця ділянка розподіляється на відрізки, де планується провести як капітальний ремонт, так і реконструкцію. По цих ділянках проектно-кошторисна документація вже виготовлена і передана на затвердження державній будівельній експертизі й місту Київ», - розповів Сергій Пляка.

Також проводяться проектно-вишукувальні роботи з виконання капітального ремонту дороги Мерефа - Лозова - Павлоград на ділянці від міста Лозова до кордону з Дніпропетровською областю. Розпочаті роботи з проектування реконструкції містка та дамби в районі селища Старий Салтів. 

Будуть вноситися й пропозиції на розгляд ХОДА, Державного агентства автомобільних доріг України щодо ремонту дороги Мерефа - Лозова - Павлоград (на всій протяжності), продовження робіт на дорозі Харків - Вовчанськ, Дергачі - Козача Лопань, на відрізку Старий Мерчик - Красний Кут, Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук.