Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Відбулося засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Під час заходу 18 жовтня розглянули заяви, що надійшли до Головного територіального управління юстиції в Харківській області впродовж останнього тижня.

На засідання були запрошені представники заявників. Так, адвокат підприємств Первомайського району, що вже раніше звернулися до штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників та землекористувачів, повідомив, що під час виконання рішення суду, який постановив підприємствам прибрати врожай, поліцією було заблоковано сільськогосподарську техніку. Представник Головного управління Національної поліції в Харківській області повідомив, що ситуація виникла через те, що збір врожаю почався без присутності працівника виконавчої служби. Керівник штабу – перший заступник голови ХОДА Марк Беккер - зауважив, що всі питання, що стосуються прав землевласників, повинні вирішуватися лише згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.