Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

17 жовтня до першого заступника голови ХОДА переважно зверталися за розв'язанням земельних питань.

Одне з питань, яке розглянули в ході прийому громадян, стосувалося порушення правил утримання собак власницею будинку у садовому товаристві «Держпром», що розташоване на території Дергачівського району.

«Власниця однієї з земельних ділянок завезла на територію собак. Спочатку їх було 12, зараз вже - понад 30. Нам немає спокою. А все те, що ми вирощуємо на своїй землі, знищується птахами та пацюками, які постійно злітаються на залишки їжі», - розповіла заявниця.

За її словами, власники землі в кооперативі просто бояться проходити близько цього подвір’я.

«До нас не можуть приїхати онуки та діти на відпочинок, бо ми боїмося. Вночі через галас неможливо відкрити вікна», - наголосила заявниця.

Жінка повідомила, що неодноразово зверталася до місцевої влади, але це не дало результатів.

Марк Беккер доручив директору Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександру Нездюру детально вивчити проблему та допомогти заявниці.

Також до першого заступника голови ХОДА звернувся житель Чугуївського району, що просив сприяти у вирішенні питання, яке стосується створення загального пасовища на території села, де він мешкає.

«Я вчитель, все життя пропрацював у школі. Вийшовши на пенсію, зайнявся вирощуванням корів», - повідомив заявник.

Чоловік відзначив, що село, де він проживає, оточено лугами, але немає місця, виділеного спеціально для випасу корів.

«У нас лише 100 дворів, але багато хто з місцевого населення займається великою рогатою худобою. На сьогодні нас поставили в таке становище, що ми змушені просто вирізати своє господарство», - розповів заявник.

Це та інші питання, які були озвучені під час прийому громадян, перший заступник голови ХОДА пообіцяв детально вивчити та надати заявникам відповіді та можливу допомогу в рамках законодавства України.