Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бадмінтоністка Анастасія Прозорова - срібна призерка юнацької Олімпіади

Бадмінтоністка Анастасія Прозорова - срібна призерка юнацької Олімпіади

17-річна харків'янка здобула першу в історії олімпійську медаль для українського бадмінтону.

На ІІІ юнацьких Олімпійських іграх, які проходять в аргентинському Буенос-Айресі, завершилися змагання з бадмінтону серед змішаних команд. Харківська бадмінтоністка Анастасія Прозорова виступала за команду Omega разом з Маркусом Бартом з Норвегії, Оскаром Го з Нової Зеландії, Кім Чан Хо з Республіки Фіджі, Кунлавут Вітідсарн з Тайланду, Хуан Иньсуан з Тайваню, Леоніс Уе з Франції та Ву Ті Ан Ту з В'єтнаму.

Команда Omega успішно дійшла до фіналу, але в матчі за «золото» в напруженій боротьбі поступилася з рахунком 106:110 команді Alpha.

Таким чином, Анастасія та її друзі по команді стали срібними призерами.

Медаль вихованки Заслуженого тренера України Геннадія Махновського стала першою, яку здобули українські бадмінтоністи на олімпіадах.

«Я дещо засмучена через те, що не вдалося вибороти золоті медалі в командній першості. Однак я дуже рада цій медалі! Кожен спортсмен з нашої команди виклався на всі 100% й боровся до кінця», - поділилася Анастасія Прозорова з прес-службою Національного олімпійського комітету України.

Зазначимо, що за підсумками шести днів юнацької Олімпіади українські спортсмени здобули 9 медалей. З них 4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові.