Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У двох обласних інфекційних лікарнях, тубдиспансері №7 та центрі профілактики СНІДу проводять капремонти

У двох обласних інфекційних лікарнях, тубдиспансері №7 та центрі профілактики СНІДу проводять капремонти

11 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк ознайомився з ходом робіт, які проводяться в обласних лікарнях у рамках проекту ЄІБ «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Масштабні роботи сьогодні проходять в Обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні.

«Проектом передбачено заміну 3800 кв. м покрівлі, половину робіт вже зроблено. Також вже замінено всі вікна – загалом 480. Залишилося зробити тільки відкоси. Будівельники взялися до капітального ремонту відділення крапельних інфекцій та діагностично-крапельного відділення. Вони будуть повністю відновлені – із заміною комунікацій, облаштуванням системи примусової вентиляції, - розповів генеральний директор закладу Дмитро Кухар. - Загалом буде зроблено дуже багато. Важливо, що деякі види робіт, які не передбачені проектом, але необхідність у них з’ясовується в ході ремонту, будуть виконані коштом обласного бюджету. Добре, що обласна адміністрація тримає цей процес на контролі, щоб зробити ремонт у повному обсязі».

Завершити роботи будівельники розраховують до кінця квітня 2019 року.

Також навесні завершиться ремонт і в Обласній клінічній інфекційній лікарні. Як розповів директор закладу Павло Нартов, у вересні тут розпочато ремонт відділення крапельної інфекції. Вже демонтовано старі конструкції, йде підготовка до встановлення нових комунікацій. Замінені вже майже всі вікна, також буде замінено покрівлю. Крім того, проектом передбачено заміну комунікацій у діагностичному відділенні лікарні.

«В обласних інфекційних лікарнях капітальні ремонти на проводилися десятиріччями, вони були забуті при тому, що це надзвичайно важливі заклади. Інфекційні хвороби вимагають створення особливих умов для пацієнтів і лікарів, - зазначив Михайло Черняк. - Сьогодні під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної в області дуже велика увага приділяється медицині в цілому. Радує, що нам вдається змінити ситуацію і в інфекційних лікарнях. Протягом останніх двох років оновлюємо обладнання, зараз робимо ремонти. Крок за кроком рухаємося до того, щоб створити у закладах відповідні умови».

Капітальний ремонт також проводять в Обласному протитуберкульозному диспансері №7. Він розміщується в будівлі 1968 року. За час існування в ній взагалі не проводилися ремонтні роботи.

«Будівлю буде повністю відновлено. Вже замінено всі вікна, на всіх поверхах йдуть роботи: ремонтуються кабінети, палати, коридори. Також закладу треба допомогти з обладнанням. Будемо планувати це на наступний рік. Диспансер виконує великий обсяг роботи, дуже важливої, враховуючи ситуацію з туберкульозом у країні», - наголосив Михайло Черняк.

Також заступник голови ХОДА ознайомився з ходом ремонту в Обласному центрі профілактики і боротьби зі СНІДом. Тут виконуються капітальні роботи: посилення будівлі, утеплення фасаду, внутрішні роботи. Ремонт планують завершити навесні 2019-го.

В Обласній клінічній травматологічній лікарні у рамках проекту ЄІБ ремонтують реанімаційне відділення.

«Відділення буде реконструйоване повністю, також вже зроблено ремонт двох дахів. Зі свого боку будемо посилювати заклад обладанням. Сподіваємось, вже найближчим часом закупимо сучасний рентген-апарат», - розповів Михайло Черняк.

Керівник закладу Олександр Гавриков зазначив, що в рамках проекту також буде проведено ремонт із заміною системи опалення у фізіотерапевтичному відділені та стерилізаційному кабінеті.

«Навесні плануємо зробити нову відмостку, а також відремонтувати фасад та вхідну групу з встановленням пандусу», - розповів Олександр Гавриков.

Нагадаємо, загалом у рамках проекту ЄІБ на Харківщині ремонтують 13 медзакладів обласного підпорядкування. Загалом на це спрямовано майже 200 млн грн.

«У такому обсязі одночасно ремонти лікарень в області не проводилися ніколи, - наголосив Михайло Черняк. – Маємо порозуміння з генпідрядниками та головними лікарями закладів щодо того, щоб не затягувати процес, а якомога швидше створити умови для лікування пацієнтів та роботи лікарів. Також, окрім коштів ЄІБ, виділяємо фінансування з обласного бюджету, районні та місцеві бюджети сьогодні мають додаткові фінансові можливості для проведення відповідних робіт на місцях. Будемо рухатися далі та поліпшувати ситуацію в медичній сфері».