Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Відбулося засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Під час заходу 11 жовтня підбили підсумки роботи за минулий тиждень, а також розглянули хід вирішення питань, які були порушені на попередніх засіданнях.

З початку роботи оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів було отримано 88 звернень (у тому числі звернення, що надійшли на телефон «гарячої лінії»). Зараз оперативним штабом відпрацьовано 79 з них.

На початку засідання члени штабу доповіли його керівнику, першому заступнику голови ХОДА Марку Беккеру, про виконану роботу. Землевпорядники, правоохоронці, фахівці ХОДА та представники органів юстиції минулого тижня відпрацьовували звернення громадян та керівників сільськогосподарських підприємств з Кегичівського, Балаклійського, Сахновщинського і Харківського районів. Деякі звернення були передані на розгляд до органів розслідування, інші земельні суперечки запропоновано вирішувати в суді.

З нових звернень, які були винесені на розгляд штабу, Марк Беккер відзначив спір, який виник між суб'єктами сільськогосподарської діяльності в Первомайському районі, через що залишаються неприбраними поля соняшнику. Як підкреслила начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова, для розгляду питання нею була створена виконавча група, яка в даний момент працює на місці. Також вона підкреслила, що матеріали по цій справі вже передані в правоохоронні органи. Члени штабу відзначили, що крапку в суперечках може поставити тільки суд.

Також на засіданні розглянули заяву представника сільгосппідприємства Богодухівського району, який стверджує, що його земельну ділянку і господарські будівлі захопили сторонні особи. Марк Беккер дав завдання штабу детально вивчити питання і запросити учасників конфлікту на майбутнє засідання.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії із захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.