Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області оберуть найкращу медсестру

У Харківській області оберуть найкращу медсестру

12 - 13 жовтня в Харківському національному медичному університеті відбудеться XII Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап – професіонал – 2018».

Захід запроваджено за ініціативи Асоціації медичних сестер України та за підтримки Управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації та регіональних асоціацій медичних сестер.

«Основна мета конкурсу – підвищення професійного рівня молодших медичних спеціалістів та престижу професії медичної сестри в Україні, - розповідають організатори. - Конкурс традиційно проводиться у три етапи: відбір у лікувально-профілактичних закладах, фахові змагання в регіонах та фінальний етап, в якому беруть участь переможці двох перших етапів».

У фінальному конкурсі, що відбуватиметься на базі ХНМУ, на учасників також очікує три тури змагань:

- тестування (комплект тестових завдань охоплює матеріал з основ медсестринства, медсестринства в терапії, хірургії, педіатрії, при невідкладних станах);

- демонстрація практичних навичок;

- демонстрація техніки зупинки кровотечі.

Переможці визначаться за підсумками цих трьох турів, а членами журі виступатимуть представники регіонів (викладачі медичних коледжів, медичні сестри).

Очікується, що у конкурсі візьмуть участь делегати з 20 областей України.

Місце проведення: Харківський національний медичний університет (актова зала), проспект Науки, 4.

Урочисте відкриття конкурсу: 12 жовтня о 12.00.

Визначення та нагородження переможців: 13 жовтня о 16.30.