Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні олімпійці Харківської області прибули до Аргентини на міжнародні змагання

Юні олімпійці Харківської області прибули до Аргентини на міжнародні змагання

З 6 по 18 жовтня у Буенос-Айресі відбудуться ІІІ Літні юнацькі олімпійські ігри, в яких братимуть участь юнаки та дівчата від 15 до 18 років з 206-ти країн світу.

На змаганнях будуть представлені 32 види спорту та розіграний 241 комплект медалей.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, збірна України, до складу якої увійшли 55 спортсменів у 22-х видах спорту, вже прибула в Аргентину та проходить останні тренування напередодні важливого старту. Харківщину на цій Олімпіаді представлятимуть 4 спортсмени:

- Анастасія Прозорова – бадмінтон;

- Марина Колесникова – плавання;

- Олександр Дзюба - тхеквондо (ВТФ);

- Євген Зіборов - сучасне п’ятиборство.

Олімпійські ігри розпочнуться 6 жовтня з церемонії відкриття. Самі ж змагання стартуватимуть наступного дня. Першими серед харків’ян боротьбу за олімпійські медалі розпочнуть Анастасія Прозорова та Марина Колесникова (дистанції 100 та 200 метрів на спині), адже змагання з бадмінтону та плавання відбудуться з 7 по 12 жовтня. Також 7 жовтня розпочнуться змагання і з тхеквондо. Олександр Дзюба свої поєдинки у ваговій категорії до 63кг проведе 9 жовтня. Одним з останніх видів програми стане сучасне п’ятиборство, змагання з якого відбудуться з 12 по 16 жовтня.

Вперше в історії участі українців на юнацьких олімпіадах на українському телебаченні відбудуться трансляції цих змагань. Слідкувати за перетинами олімпійських подій вболівальники зможуть завдяки трансляціям телеканалу «UA:Перший».

Варто зазначити, що харківські спортсмени дуже успішно виступали на минулих літніх юнацьких олімпіадах. Так, з Олімпійських ігор 2014 року, які відбулися в китайському Нанкіні, вони повернулися з 1 золотою, 2 срібними та 4 бронзовими медалями. На рахунку наших олімпійців були «золото» та «бронза» Анастасії Малявиної - у плаванні, «срібло» та «бронза» Владислава Грика - у спортивній гімнастиці, «срібло» Дениса Вороновського - у тхеквондо та бронзові нагороди велосипедистів Дарини Ткачової і Владислава Нізицького.

Довідка. Анастасія ПРОЗОРОВА (дата народження - 27 серпня 2001 року) – майстер спорту України з бадмінтону, член збірної команди України, чемпіонка України серед юніорів 2018 року, переможниця Valamar Open U19 - 2018, представляє спортивно-фізкультурне товариство «Україна», студентка Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Тренується під керівництвом Заслуженого тренера України Геннадія Махновського.

Марина КОЛЕСНИКОВА (дата народження - 15 лютого 2000 року) – майстер спорту України з плавання, член збірної команди України, бронзова призерка Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2013 року, неодноразова чемпіонка та призерка чемпіонатів та Кубків України, представляє СДЮСШОР з плавання «Спартак» спортивно-фізкультурного товариства «Україна», студентка Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Тренується під керівництвом Заслуженого тренера України Володимира Рязанова.

Олександр ДЗЮБА (дата народження - 22 січня 2001 року) – майстер спорту України з тхеквондо (ВТФ), член збірної команди України, срібний призер чемпіонату світу серед кадетів 2015 року, чемпіон Європи серед кадетів 2015 року, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України серед юнаків, кадетів, юніорів та молоді, представляє КЗ «КДЮСШ № 2» та спортивно-фізкультурне товариство «Динамо», студент Харківської державної академії фізичної культури. Тренується під керівництвом Андрія Долгополова.

Євген ЗІБОРОВ (дата народження - 10 лютого 2001 року) – кандидат у майстри спорту України з сучасного п’ятиборства, член збірної команди України, чемпіон України серед юніорів 2017, 2018 років, представляє КЗ «КДЮСШ «ХТЗ» та спортивно-фізкультурне товариство «Динамо», студент Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. Тренується під керівництвом Анатолія Горячева, Олега Яригіна та Дениса Пантелейка.