Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний штаб вивчив готовність до опалювального сезону семи районів Харківщини

Обласний штаб вивчив готовність до опалювального сезону семи районів Харківщини

Засідання відбулося 27 вересня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Відкриваючи захід, він зазначив, що хід підготовки господарського комплексу області до опалювального сезону знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної.

«Особлива увага приділяється безумовному забезпеченню й підготовці будівель закладів освіти, медицини і соціального захисту до проходження зимового періоду. На кущових засіданнях штабу ми підбиваємо результати роботи з підготовки до зими, яка почалася відразу ж після закінчення минулого опалювального сезону», - зазначив Євгеній Шахненко.

Так, члени штабу обговорили стан підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери Богодухівського, Краснокутського, Коломацького, Дергачівського, Золочівського, Зміївського та Харківського (м. Люботин) районів.

Як зазначила директор Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова, в розглянутих районах до роботи в новому опалювальному сезоні підготовлено 324 заклади освіти. При цьому акти стану готовності теплового господарства вже отримали 90% закладів. До 8 жовтня питання отримання актів будуть вирішені повністю. До експлуатації в зимових умовах технічно готові 135 котелень - майже 100%.

За інформацією керівництва Управління охорони здоров'я ХОДА, всі медустанови цих районів готові до зими, крім лікарні в Люботині, де тривають підготовчі роботи.

Зі слів директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, житловий фонд згаданих районів підготовлений на 100% - з підписанням паспортів та актів готовності. Також він зазначив, що технічна підготовка об'єктів теплопостачання за цими районам завершена, крім Дергачівського району, де на сьогодні підготовлено 9 з 16 котелень.

«Централізоване теплопостачання на території присутніх сьогодні районів здійснюють 127 джерел теплової енергії в складі 18 теплопостачальних організацій. Таким чином, готовність джерел тепла, розташованих на території районів сьогоднішнього «куща», становить 62% (з 127 котелень 48-ми акти ще не видані)», - зазначив Сергій Магдисюк.

Водночас райони, в яких житловий фонд і об'єкти соцсфери опалюються альтернативними джерелами тепла (Коломацький, Зміївський, Краснокутський, Богодухівський), доповіли про повну готовність до опалювального сезону. У Харківському та Дергачівському районах підготовчі роботи тривають. Так, найбільші зусилля керівників цих районів зосереджені на питаннях переведення багатоквартирного житлового фонду населених пунктів на індивідуальне опалення. Такі заходи проходять у Малій Данилівці, Солоницівці і Покотилівці. Євгеній Шахненко підкреслив, що цю роботу необхідно проводити адресно, пільговикам повинна надаватися фінансова допомога.

Також Євгеній Шахненко зобов'язав керівників РДА взяти під контроль питання забезпечення котелень і топкових джерелами альтернативного енергопостачання.

«Всі котельні повинні мати альтернативне енергопостачання - резервне введення або бензодизельні генератори. Також працівники РЕМ зобов'язані стовідсотково обстежити лінії електропередачі й підготувати мережі до зимової негоди», - дав доручення заступник голови ХОДА.

У ході засідання штабу обговорили питання підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Окремо обговорювали заходи з обслуговування державних місцевих та комунальних доріг у зимовий період.