Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

До заступника голови ХОДА зверталися за допомогою переважно у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соціального захисту.

Усього в ході прийому 26 вересня до Михайла Черняка звернулися близько трьох десятків жителів області. Значна кількість звернень стосувалася прохань про виділення матеріальної допомоги на лікування та придбання дорогих медпрепаратів. За матеріальною допомогою зверталися як жителі міста Харків, так і області.

Михайло Черняк ознайомив заявників з порядком надання компенсаційних виплат за понесені витрати на лікування.

«Усі звернення будуть розглядатися під час засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Щоб отримати часткову або повну компенсацію витрачених на лікування коштів, необхідно надати перелік документів, у тому числі копії чеків», - пояснив заявникам заступник голови ХОДА.

При найбільш важких зверненнях - необхідності надання термінової допомоги в лікуванні дітей, проведення медичних операцій і лікування онкологічних захворювань - Михайло Черняк пообіцяв взяти вирішення медичних питань під особистий контроль.

Необхідне медичне лікування і обстеження громадянам проведуть в обласних медзакладах. Контроль за виконанням цього доручення покладено на Управління охорони здоров'я ХОДА.

Також на прийом до Михайла Черняка прийшла ініціативна група із захисту конституційних прав ліквідаторів аварії на ЧАЕС на чолі з Володимиром Білоєнком. Активісти обговорили низку актуальних питань: надання ліквідаторам статусу, оформлення посвідчень, права проїзду в громадському транспорті та ін. Крім усього іншого, обговорили внесення цих питань до порядку денного для їх обговорення на майбутньому засіданні робочої групи при ХОДА. Порушуючи актуальні проблеми, ліквідатори також відзначили системність, послідовність і особисту участь Михайла Черняка в їх вирішенні.

Крім того, до Михайла Черняка звернулася сім'я переселенців із зони АТО, які проживають у Харкові, з питанням про поновлення виплати пенсії. Як розповіли самі переселенці, виплата пенсії була припинена через позбавлення статусу переселенця. Зараз статус був відновлений, але грошових виплат немає. Відповідне роз'яснення було надано фахівцем Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Вирішення питань, порушених у ході прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.