Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області придбають 33 будівлі та квартири для дитбудинків сімейного типу та дітей-сиріт

Цього року в області придбають 33 будівлі та квартири для дитбудинків сімейного типу та дітей-сиріт

Питання забезпечення дітей-сиріт та дитячих будинків сімейного типу житлом розглянули 26 вересня під час засідання колегії обласної служби у справах дітей.

Нарада відбулась під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

Відкриваючи засідання, він наголосив, що обласна адміністрація приділяє особливу увагу забезпеченню прав дітей в області. Зокрема, питання реалізації державної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та ДБСТ знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

«Вперше за часи незалежності Президент України приділив увагу питанню забезпечення цих категорій громадян житлом. За 2017-2018 роки Харківська область отримала на ці цілі субвенції з державного бюджету на загальну суму 32,9 млн грн. І сьогодні нашим найголовнішим завданням є забезпечення ефективного використання виділених коштів», - підкреслив Анатолій Бабічев.

У 2017 році коштом субвенції на Харківщині придбали 15 житлових об’єктів: 2 будинки - для ДБСТ та 12 квартир і один будинок таун-хаус - для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У цьому році планується придбати 33 об’єкти: 7 житлових будинків - для ДБСТ та 26 об’єктів як соціального житла, так і у власність - для сиріт та дітей, позбавлених піклування.

Також у ході колегії було розглянуто питання розвитку сімейних форм виховання. За цим напрямком Харківська область вже другий рік поспіль посідає перше місце серед регіонів у рейтингу Кабінету міністрів України.

За даними, озвученими у ході наради начальником Служби у справах дітей ХОДА Ольгою Шевченко, в області нараховується 4297 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них під опікою та піклуванням перебувають 2964.

На даний момент на Харківщині функціонують 101 ДБСТ, у яких виховується 671 дитина. В 298 прийомних сім’ях виховуються 543 дитини зазначених категорій.

Найкращі показники з розвитку сімейних форм виховання мають Краснокутський (18 ДБСТ та 5 прийомних сімей), Вовчанський (10 та 14 відповідно), Великобурлуцький (9 та 3) і Харківський (6 та 6) райони.

Протягом першого півріччя в області створено 7 ДБСТ у Близнюківському, Вовчанському, Зміївському, Коломацькому, Краснокутському, Нововодолазькому, Сахновщинському районах. До них влаштовано 50 дітей. Також у цьому році в регіоні створено 8 прийомних сімей, до яких влаштовано 21 дитину.