Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Шевченківському терцентрі розширюють список послуг для літніх людей

У Шевченківському терцентрі розширюють список послуг для літніх людей

У жовтні в закладі планують відкрити оновлене адаптаційне відділення для людей похилого віку, осіб з інвалідністю та незахищених верств населення.

За словами директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Алли Калашнікової, в закладі вже облаштовано соляну та масажну кімнати, аромокімнату, тренажерну залу. Приведено до ладу кімнату для фітнесу, яка призначена не лише для відпрацювання вправ, там є місце, де гості закладу в’яжуть, шиють та ін.

«У нашому центрі було адаптаційне відділення. Але досить маленьке, зараз ми його розширюємо. Ремонтні роботи проведені в усіх кімнатах, - сказала Алла Калашнікова. – Створюємо умови для людей з особливими потребами: для таких наших гостей у ході ремонту зроблено відповідну вбиральню, також на вході до терцентру найближчим часом буде побудовано пандус».

Окрім того, планується провести упорядкування території та будівництво біля входу в терцентр невеликої альтанки, де люди похилого віку зможуть відпочивати на свіжому повітрі.

Усього територіальний центр обслуговує 1,5 тисячі осіб. У закладі розраховують на те, що після відкриття оновленого адаптаційного відділення за деякими послугами терцентру (наприклад, соляна та аромокімната) звертатимуться не лише люди похилого віку, а й молодь, яка проживає у Шевченковому.

Окрім адаптаційного відділення, в терцентрі є відділення соціальної допомоги вдома та відділення денного перебування.

Більше фото