Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав громадян Литви зі 100-річчям відновлення державності

Марк Беккер привітав громадян Литви зі 100-річчям відновлення державності

Урочистий захід з нагоди свята відбувся в ХНАТОБі ім. М.В.Лисенка.

Участь у святі взяла делегація Литовської Республіки на чолі з Послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

Звертаючись до гостей та учасників заходу, перший заступник голови ХОДА передав вітання від керівника області Юлії Світличної.

«Вітаю вас та у вашій особі всіх литовських громадян зі 100-річчям відновлення Литовської державності! Історія Литви є прикладом мужності та стійкості народу, символом твердості й непереможності людського духу», - сказав Марк Беккер.

Він відзначив, що для України та Литви власна державність і її захист є спільною основою, «яка веде нас до розвитку і процвітання в загальній європейській родині».

Перший заступник голови ХОДА подякував делегації Литовської Республіки за ту підтримку, яку Литва надає Україні.

«Литовська Республіка є надійним другом і важливим для нас партнером! Ми вдячні Литві за її тверду позицію у відстоюванні територіальної цілісності України та її підтримку на міжнародній арені. Харківська область відчуває ваше дружнє плече, про що свідчать візити Президента Литви Далі Грібаускайте, Міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса. Крім того, Литва надає істотну гуманітарну, медичну, військово-технічну допомогу Україні, а учасники ООС з Харківської області, які отримали поранення, пройшли реабілітацію на базі військового центру Литви», - підкреслив Марк Беккер.

Він відзначив, що захід з нагоди 100-річчя відновлення державної незалежності Литовської Республіки надає харків’янам можливість ближче ознайомитися з культурою литовського народу. «Це ще один крок на шляху до зближення і порозуміння між нами», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Він побажав усьому литовському народу щастя, добробуту, гордості за свою землю та успіхів у всіх починаннях.