Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч з радником Посольства Держави Ізраїль в Україні

Юлія Світлична провела зустріч з радником Посольства Держави Ізраїль в Україні

У ході зустрічі Фелікс Гурвич представив главі ХОДА нового директора Ізраїльського культурного центру в Харкові - Марка Гольдмана.

Він змінив на посаді керівника центру Алісу Лідерман, яка очолювала організацію з серпня 2016 року.

«Ми вдячні обласній адміністрації за продуктивну співпрацю з Ізраїльським культурним центром, - зазначив Фелікс Гурвич. - У нас склалися дуже добрі стосунки. Ми розуміємо, що в Харківській області у нас є справжні друзі».

Також під час зустрічі Юлія Світлична і Фелікс Гурвич обговорили перспективні напрями подальшої співпраці між Харківською областю та Ізраїлем.

Зокрема, вони зупинилися на проектах, що реалізуються в рамках роботи МАШАВ - ізраїльського Агентства з міжнародного співробітництва в цілях розвитку при Міністерстві закордонних справ Держави Ізраїль.

Наприкінці минулого року делегація ізраїльських реабілітологів відвідала Харків для обміну досвідом з українськими колегами - в першу чергу, в питаннях реабілітації військових. Юлія Світлична і Фелікс Гурвич обговорили можливості розвитку проекту і створення в області спільного навчально-практичного реабілітаційного центру.

«Програми МАШАВ - це експертний обмін думками. Тренінги, нові можливості для підприємців і підвищення бізнес-активності. Для нас це дуже важливо. У нас вже є певні домовленості, але ми готові розширювати співпрацю», - зазначила глава ХОДА.

Також Юлія Світлична зупинилася на перспективах співпраці в сфері сільського господарства.

«Нові сучасні технології, які є в Ізраїлі, - це те, що потрібно Україні. У нас родючі землі, але нам потрібно підвищувати якість і рівень виробництва, випускати не сировину, а готову продукцію», - сказала керівник області.

Марк Гольдман, у свою чергу, висловив зацікавленість у спільних програмах у сфері освіти. За пропозицією Юлії Світличної, ізраїльська сторона вивчить можливість співпраці з регіоном у рамках проекту «Школа лідерства глави ХОДА».

На завершення зустрічі глава ХОДА запросила ізраїльську делегацію взяти участь у X Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!!!», який 29 вересня пройде в Харкові.

Більше фото