Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні шашкісти Харківщини здобули медалі чемпіонату світу

Юні шашкісти Харківщини здобули медалі чемпіонату світу

4 вересня в болгарському Кранево завершився молодіжний чемпіонат світу з шашок-64, на якому харків’яни завоювали шість нагород.

Участь в змаганнях приймали спортсмени з 15 країн світу, які розіграли медалі в семи вікових групах в класичній, швидкій та блискавичній грі. За підсумками чемпіонату на рахунку збірної України були 1 золота, 4 срібні та 5 бронзових нагород. Більшість з них, а саме 1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові вибороли харківські шашкісти.

Чемпіонкою світу у віковій групі «10 років» в блискавичній грі стала Катерина Мусієнко. Набравши в семи турах 12 очок, харків’янка перевершила результат найближчої суперниці Євгенії Швед з Білорусі на один бал.

Також на рахунку Катерини були дві срібні медалі, які вона здобула в швидкій та класичній грі. В обох видах українка поступилася білоруській спортсменці Євгенії Швед.

Ще три нагороди виборола Василиса Куценко. В віковій групі «8 років» вона здобула срібну медаль в класичній грі, а також завоювала бронзові медалі в швидкій та блискавичній грі.

В медальному заліку Україна посіла шосте місце, а перемога за цим показником була за білорусами.