Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботи в рамках проекту «Енергія світла» зараз проводять у 14 районах, 2 ОТГ та 1 місті області

Роботи в рамках проекту «Енергія світла» зараз проводять у 14 районах, 2 ОТГ та 1 місті області

Про це під час брифінгу 12 вересня повідомив заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

«За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної у Харківській області реалізується програма «Енергія світла». Основні напрямки програми: освітлення доріг, пішохідних зон, вулиць, житлових районів та об’єктів соціального значення. Також програма націлена на освітлення паркових майданчиків та зон відпочинку. За рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів  у 2018 році заплановано реалізувати 140 проектів», - сказав Вадим Данієлян.

Вже завершено роботи в Дергачівському районі, де відновлено вуличне освітлення в селищі Великі Проходи, Малі Проходи та місті Дергачі. Також завершені роботи по Коломацькому району. Зокрема, вуличне освітлення відновлено в смт Коломак та селищі Шелестово. На завершальному етапі реалізація проекту у Балаклійському районі. 

«У Барвінківському, Ізюмському, Великобурлуцькому, Зміївському, Кегичівському, Крансоградському, Нововодолазькому, Первомайському, Шевченківському районах, Чкалівській ОТГ, місті Куп’янськ відновлення вуличного освітлення продовжується згідно графіку. У Близнюківському, Борівському, Сахновщинському, Харківському районах та Золочівській ОТГ  підрядні організації також працюють за графіком. У Валківському, Лозівському, Печенізькому, Чугуївському районах та Зачепилівській ОТГ заключені договори з підрядними організаціями, приступають до робіт», - повідомив Вадим Данієлян.

Також, за його інформацією, в Богодухівському та Вовчанському районах завершуються процедури визначення підрядної організації  та реєстрації договорів у казначействі. У Дворічанському та Краснокутському районах, Оскільській ОТГ та у місті Люботин також проводиться процедура визначення підрядних організацій.

«У рамках реалізації проекту «Енергія світла» в Харківській області планується відновити вуличне освітлення на 312 вулицях та встановити близько 8 тисяч світильників. Для нас це дуже важливо. Тому що за 25 років виросло ціле покоління молодих людей, які не бачили освітлення та того, як виглядають їхні вулиці у світлі ліхтарів. Також ми починаємо збір інформації з районів області для реалізації проекту у 2019 році», - сказав Вадим Данієлян.