Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли 7 вересня на прийом до заступника голови ХОДА, переважно просили сприяти вирішенню питань зі сфер будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, з проханням про проведення ремонту в будівлі гуртожитку по вул. Коцюбинського, 13, у Харкові до Євгенія Шахненка звернулися представники Українського товариства сліпих. Будівля, за словами заявників, знаходиться на балансі Харківського навчально-виробничого підприємства №1 УТОС і потребує аварійного ремонту.

Євгеній Шахненко відповів, що знайомий з ситуацією, що склалася, більш того, фахівці ХОДА провели комісійне обстеження будівлі.

«За завданням керівника області Юлії Світличної ми вивчили ситуацію, в якій опинилися люди з інвалідністю. Річ у тому, що будівля гуртожитку є державною власністю, і проводити відповідні роботи можна тільки з дозволу Міністерства соціальної політики. Проте ми знайшли можливість проведення аварійного ремонту на певних умовах, але, на жаль, ці дії поки не підтримані керівництвом УТОС», - відповів заступник голови ХОДА.

Як зазначив Євгеній Шахненко, на пільгових умовах може бути проведений капремонт покрівлі, зроблено вимощення і каналізацію, а також виставлені маяки осідання будівлі.

Також на прийом до заступника керівника облдержадміністрації звернувся ветеран ООС, що проживає в Валківському районі. Він просив сприяння в під'єднанні електропостачання до будинку. Євгеній Шахненко дав доручення керівництву району та Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА сприяти вирішенню питання.

Переселенка з Донецька, яка зараз проживає в місті Лозова на Харківщині, просила про встановлення загальнобудинкового приладу обліку теплопостачання. За її словами, мешканці 32-квартирного будинку платять значні суми за опалення, при цьому приміщення залишаються холодними. За дорученням Євгенія Шахненка міський голова Лозової і керівництво Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА взяли вирішення питання під контроль.

Про неякісне проведення ремонтних робіт житлових будинків у Лозівському і Харківському районах Євгенію Шахненку на прийомі громадян розповіли місцеві жителі. Для оцінки якості проведених підрядниками робіт на місця будуть відряджені фахівці ХОДА.

Крім того, заступник голови ХОДА розглядав звернення громадян з приводу незаконних прибудов до житлових будинків в Харкові. Жителі області також просили допомоги у виготовленні технічної документації на газифікацію квартири в Мерефі і під'єднання енергопостачання в садовому товаристві Харківського району.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, заступник голови ХОДА пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.