Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують долучитися до конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

Харків’ян запрошують долучитися до конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

Щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини триває з 1 по 30 вересня.

Метою проекту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у вікіпедії. Цього року конкурс проходить у 50 країнах світу. 

«Кожна країна-учасниця проводить свій національний етап і обирає десять найкращих світлин із зображенням своєї культурної спадщини. Ці світлини братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу, - розповідають організатори. – Українська частина проводитиметься усьоме, й до участі запрошуються всі охочі – як любителі, так і професіонали. Конкурсний список складається з понад 81 тисячі пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей країни». 

Для участі в конкурсі потрібно бути зареєстрованим у вікісховищі – одному з сестринських проектів вікіпедії, сфотографувати пам’ятку(и) з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до вікісховища з 1 до 30 вересня, а також обов’язково вказати їх унікальний ID. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторів найкращих фото з кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

«Проведення «Вікі любить пам’ятки» дає можливість поповнити репозиторій світлин пам’яток з усієї України, завдяки чому учасники та глядачі зможуть краще пізнати свій рідний край, і це спонукатиме їх дбайливо ставитися до культурної спадщини своєї держави», - відзначають організатори заходу.

Детальніше з регламентом конкурсу можна ознайомитися тут.

Посилання на списки пам’яток тут