Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартував Всеукраїнський олімпійський тиждень

На Харківщині стартував Всеукраїнський олімпійський тиждень

В урочистому відкритті події на базі ДЮСШ «ХТЗ» взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Учасниками свята стали вихованці школи, тренери та олімпійці.

Відкриваючи урочистий захід, Анатолій Бабічев привітав присутніх з відкриттям Всеукраїнського олімпійського тижня від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Це традиційне свято – починаємо Олімпійський тиждень. 8 вересня країна святкуватиме День фізичної культури та спорту. В області проходить низка заходів до цієї дати. Дуже приємно, що сьогодні ми зустрілися в найбільшій в Україні дитячо-юнацькій спортивній школі «ХТЗ»,  d якій тренується понад тисячі вихованців», - сказав Анатолій Бабічев. 

Директор КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» Леонід Задорожний відзначив, що 4 вересня відбудуться показові виступи знаних спортсменів, також змагання з міні-футболу, зустрічі з олімпійцями, бесіди про здорове харчування, турнір з тенісу тощо.

Анатолій Бабічев нагадав, що цього року стадіон «ХТЗ» відзначає 85-річчя з дня заснування. Останні 20 років спортивна база перебувала не в найкращому стані.

«Три роки поспіль облдержадміністрація й особисто голова ХОДА Юлія Світлична приділяють увагу створенню належних умов у цьому комплексі. Ми капітально ремонтуємо заклад, приведені до ладу боксерські зали, які сьогодні є найкращими в Україні. Відремонтовані зали штанги, адміністративні корпуси. За декілька місяців завершимо роботи в легкоатлетичному манежі. У 2017-му був повністю оновлений дах, цього року ремонтні роботи тривають у внутрішніх приміщеннях, і, звісно, найголовніше – це легкоатлетичне покриття. Воно буде найсучаснішим не лише у Харківській області, але й у всій Україні», -  сказав Анатолій Бабічев. 

Він також повідомив, що стадіон «ХТЗ» залишається найбільшим центром, де проводяться всеукраїнські змагання з легкої атлетики.