Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев вручив дітям-сиротам ключі від квартир у Чугуєві

Анатолій Бабічев вручив дітям-сиротам ключі від квартир у Чугуєві

Житло було придбано за виділені державою кошти.

Однокімнатну квартиру в місті Чугуїв отримав студент II курсу Харківського національного університету внутрішніх справ Владислав Кузнєцов, який до вступу до закладу вищої освіти виховувався в спеціалізованій школі-інтернаті «Ліцей «Правоохоронець». Також житло отримала студентка I курсу Харківського машинобудівного коледжу Тетяна Судакова. Дівчина - вихованка дитячого будинку сімейного типу Олени та Олексія Трофимченків. 

«Сьогодні радісна та надзвичайно важлива подія. Ми вручаємо ключі від квартир двом чудовим дітям. Житло було придбано державним коштом. Регіон отримав субвенцію на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та приміщень для дитячих будинків сімейного типу. Це ініціатива Президента України, яка почала реалізовуватися минулого року. Вперше за всі роки незалежності», - сказав Анатолій Бабічев.  

Заступник голови ХОДА також нагадав, що в 2017 році за кошти з державного бюджету (11,1 млн грн) було придбано 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Зміївського, Харківського, Первомайського районів. Для функціонування двох ДБСТ були придбані житлові будинки в Красноградському та Зміївському районах.

Сума субвенції, яка виділена на регіон у 2018 році, складає майже 22 млн грн. Більша частина коштів була розподілена між районами області на минулій сесії Харківської облради. Зокрема, фінанси були призначені для придбання 16 квартир: у Малинівській ОТГ (1), Коломацькому (2), Близнюківському (4), Чугуївському (1), Лозівському (2), Шевченківському районах (4), місті Чугуїв (2). А також на купівлю 6 будинків для дитячих будинків сімейного типу в Дергачівському, Харківському, Кегичівському районах, у місті Лозова та Чкаловській ОТГ.

На сесії, яка відбулася 30 серпня, було розподілено решту коштів державної субвенції. Так, по одній квартирі придбають в Ізюмському, Нововодолазькому, Валківському районах і Малинівській ОТГ. По дві квартири - в Первомайському, Вовчанському, Шевченківському районах. Також буде придбано два будинки для дитячих будинків сімейного типу в Харківському (с. Пісочин) і Дергачівському (с. Малі Проходи) районах.