Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для дітей-сиріт придбають ще 10 квартир в області

Для дітей-сиріт придбають ще 10 квартир в області

Депутати обласної ради в ході пленарного засідання 30 серпня прийняли рішення щодо розподілу коштів державної субвенції між районами та містами області.

«Так, по одній квартирі придбають в Ізюмському, Нововодолазькому, Валківському районах і Малинівській ОТГ. По дві квартири - в Первомайському, Вовчанському, Шевченківському районах. Також буде придбано два будинки для дитячих будинків сімейного типу в Харківському (с. Пісочин) і Дергачівському (с. Малі Проходи) районах», - повідомили у службі в справах дітей ХОДА.

Нагадаємо, регіон отримав субвенцію з держбюджету на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та приміщень для дитячих будинків сімейного типу. Більша частина коштів була розподілена між районами області на минулій сесії. Зокрема, фінанси були призначені для придбання 16 квартир: у Малинівській ОТГ (1), Коломацькому (2), Близнюківському (4), Чугуївському (1), Лозівському (2), Шевченківському районах (4), місті Чугуїв (2). А також на купівлю 6 будинків для дитячих будинків сімейного типу в Дергачівському, Харківському, Кегичівському районах, у місті Лозова та Чкаловській ОТГ.

Довідка. За ініціативи Президента України Петра Порошенка в Україні вперше за роки незалежності розпочали забезпечувати житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, у 2017 році область отримала перші 11,1 млн грн субвенції з державного бюджету. Цим коштом було придбано 15 об’єктів нерухомого майна: 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, Зміївського, Харківського, Первомайського районів.

Для функціонування двох ДБСТ були придбані житлові будинки в Красноградському та Зміївському районах.

Фото пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання