Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку навчального року в Зміївському ліцеї №1 працюватиме медіатека

З початку навчального року в Зміївському ліцеї №1 працюватиме медіатека

Крім того, у закладі проводиться масштабний капітальний ремонт із застосуванням енергоощадних технологій.

З ходом робіт ознайомилися заступники голови ХОДА Євгеній Шахненко та Михайло Черняк, перебуваючи в Зміївському районі з робочою поїздкою.

«Довго вважалося, що будівля, побудована у 1981 році, – досить нова, тому увагу закладу практично не приділяли, за всі роки роботи його жодного разу капітально не ремонтували. В результаті будівля прийшла у вкрай поганий стан. У 2008 році нам зробили нову м’яку покрівлю, але й вона вже зіпсувалася», - розповіла директор ліцею Лідія Дударева.

У 2016 році ліцей зробили опорним закладом та суттєво зміцнили його матеріально-технічну базу: забезпечили сучасними мультимедійними кабінетами природничих наук, обладнали сучасні робочі місця для вчителів.

У цьому році було прийняте рішення про проведення капітального ремонту будівлі. На це спрямували кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Роботи проводяться у два етапи.

«У 2018 році зосередилися на енергозаощадженні: в ліцеї замінено вікна, зараз будівельники завершують роботу з відкосами. Фасад будівлі утеплюють, після чого пофарбують у різні кольори, щоб заклад мав сучасний та привабливий вигляд. Розпочато ремонтні роботи в актовій залі. Проводиться ремонт системи водовідведення та заміна санвузлів. Крім того, розпочато роботи з облаштування шкільного подвір’я із заміною тротуарної плитки», - уточнила Лідія Дударева.

На другому етапі, у 2019 році, будуть проведені внутрішні роботи: ремонти коридорів, оновлення стелі, стін тощо.

Крім того, до початку нового навчального року на базі школи створили медіатеку в рамках реалізації ініціативи дружини Президента Марини Порошенко щодо запровадження інклюзивної освіти.

«Роботи вже практично завершено, залишилося тільки під'єднати медіатеку до інтернету. На першому тижні навчального року вона вже запрацює, її послугами зможуть користуватися учні інклюзивно-ресурсного центру та учні ліцею», - зазначила директор навчального закладу.

Крім того, за словами директора ліцею, на базі медіатеки працюватиме кіноклуб для дітей.

Ознайомившись з ходом ремонтних робіт, Євгеній Шахненко та Михайло Черняк поспілкувалися з колективом закладу та батьківським активом. Під час розмови батьки звернулися до керівництва області з проханням включити до плану ремонтних робіт їдальню ліцею. Євгеній Шахненко зауважив, що до ремонту, дійсно, необхідно підходити системно.

«Ми це питання вирішимо спільно з райдержадміністрацією, якій запропонуємо внести зміни до плану та провести ремонтні роботи в комплексі», - пообіцяв заступник голови ХОДА.