Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Земельні ділянки отримали ще 154 учасники ООС

Земельні ділянки отримали ще 154 учасники ООС

23 серпня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у черговому заході з вручення військовим наказів про передачу у власність земельних ділянок.

Марк Беккер передав воїнам слова подяки від голови ХОДА Юлії Світличної та привітав присутніх з державними святами.

«Ми вдячні всім вам за вашу мужність та героїзм, які ви виявили під час бойових дій. Ми низько схиляємо голови перед тими, хто не повернувся з поля бою. Їхній подвиг, безумовно, назавжди залишиться у наших серцях. Їх імена буде викарбувано золотими літерами на сторінках історії сучасної України, - звернувся до військових Марк Беккер. - Сьогодні ми робимо все, щоб підвищити обороноздатність країни. На території Харківської області працює понад 18 підприємств «Укроборонпрому», які виготовляють техніку для Збройних сил України. І голова ХОДА Юлія Світлична особисто робить все для зміцнення цих підприємств та забезпечення їх замовленнями».

Під час заходу було передано 118 наказів на затвердження документації із землеустрою та передачу земельних ділянок у власність: 58 земельних ділянок - для ведення садівництва в Чугуївському районі, 35 - у Вовчанському. Для ведення особистого сільського господарства було передано 10 земельних ділянок у Красноградському районі, 5 - у Великобурлуцькому, 10 - у Шевченківському. Також було видано 36 наказів про надання дозволів на розробку документації із землеустрою.

«Робота з видачі земельних ділянок воїнам триває. Це наш обов’язок і ми його виконуємо добросовісно. Регіон у цьому питанні має гарні показники. Ми й надалі будемо підтримувати учасників ООС і допомагати в реалізації їхнього права», - сказав начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.

Серед інших наказ про передачу у власність земельної ділянки для ведення садівництва в СТ «Колос» Есхарівської селищної ради Чугуївського району отримала мати загиблого воїна Зоя Попович. Її син Олег загинув у бою в 2016 році в Донецькій області. Указом Президента України він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).