Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство у справах ветеранів має стати «міністерством можливостей». Президент

Міністерство у справах ветеранів має стати «міністерством можливостей». Президент

Це Петро Порошенко наголосив на Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми - там Україна».

«Волонтери і ветерани, продемонструвавши свою державницьку позицію на передовій чи у прифронтовій зоні, стають новим кадровим резервом держави. Я думаю, що це нечесно, неправильно і несправедливо, коли ветерани знаходяться лише в оперативному  резерві лише у військкоматах. Вони мають бути в кадровому резерві кожного органу місцевого самоврядування, кожного міністерства, кожного  комітету», - переконаний Петро Порошенко.

«Це правда, що політики, влада багато в чому завинили перед вами.  І треба негайно виправляти цю ситуацію. Я думаю, що під час наших з вами розмов, у тому числі на цьому форумі, будуть також вироблені конкретні кроки, які допоможуть відновити справедливість», - звернувся Петро Порошенко до учасників форуму. 

«Я твердо переконаний і заявляв це не один раз, що допоможе в цьому створення Міністерства у справах ветеранів. У моєму глибокому розумінні воно не має бути лише відомством для соціального захисту ветеранів, як це дехто намагається представити суспільству. Це має бути міністерство можливостей.  Більшу частину працівників міністерства мають складати учасники бойових дій», - наголосив Президент.

Глава держави додав: «Це ви пройшли вогонь, смерть, пізнали біль втрат і несправедливість.  І головне – навчились боротись з несправедливістю. Завдяки вашій нульовій толерантності до корупції і популізму, загостреному почуттю справедливості – ви здатні реально змінити правила гри у нашій державі».