Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання будівництва нового онкоцентру розглянула робоча група при ХОДА

Питання будівництва нового онкоцентру розглянула робоча група при ХОДА

Засідання групи відбулось 17 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

На даний момент триває планування онкоцентру. Уже обрано розташування палат, кабінетів та інших складових медичного закладу.

«Шановні колеги, я прошу дуже серйозно підійти до цього проекту. Наша робоча група зібрана на етапі допроектного планування й буде працювати впродовж усього будівництва, - звернувся до присутніх Михайло Черняк. - Такого великого проекту в Харківській області не було давно, й він - на особистому контролі голови облдержадміністрації Юлії Світличної».

Заступник голови ХОДА відзначив, що будівництво центру фінансуватиметься коштом обласного бюджету, який суттєво розширив свої можливості завдяки фінансовій децентралізації. Розрахований медичний заклад буде на 410 ліжок.

«На базі нашого онкоцентру вже давно діє робоча група, яка за останній час відвідала 6 надсучасних онкологічних центрів у країнах Європи. Виходячи з побаченого, й формувалось медичне завдання», - сказав директор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий.

На завершення заходу присутні прийняли рішення ознайомитися з допроектним планом та призначити наступне засідання робочої групи вже наступного тижня.