Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили проведення будівельних та ремонтних робіт на соціальних об’єктах області

У ХОДА обговорили проведення будівельних та ремонтних робіт на соціальних об’єктах області

Нарада пройшла 17 серпня під керівництвом заступника голови обласної адміністрації Євгенія Шахненка.

«Сьогодні велика увага як на державному, так і на обласному рівні приділяється рішенню питань будівництва, реконструкції та проведення ремонтних робіт на об’єктах соціальної, культурної сфер та житлово-комунального господарства, - підкреслив заступник голови ХОДА. - На Харківщині в цьому році на ці роботи заплановано спрямувати понад 850 млн грн».

Зокрема, в обласному бюджеті на це передбачено 473 млн грн, з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділено понад 73 млн грн, з Державного фонду регіонального розвитку - понад 305 млн грн.

Значний обсяг коштів - майже 390 млн - спрямовано з обласного бюджету районним, міським бюджетам та бюджетам об’єднаних територіальних громад. На даний момент найбільш ефективно проводять будівельні та ремонтні роботи в Балаклійському, Барвінківському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Первомайському районах.

Євгеній Шахненко наголосив на великій відповідальності, яку місцеві керівники несуть за своєчасне освоєння виділених коштів.

«Для того, щоб ефективно використати ці ресурси, всі мають своєчасно проводити роботу з розробки та коригування проекто-кошторисної документації, проведення торгів та укладання договорів на виконання будівельних робіт. Невикористані кошти будуть повернені до бюджетів різного рівня, що не дасть змогу спрямувати їх на розвиток ваших районів. А це покращення умов функціонування закладів освіти, культури, охорони здоров’я тощо», - наголосив Євгеній Шахненко.

Він закликав керівників районів, де не завершено процедури торгів, активізувати відповідну роботу.