Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває підготовка зборів з бригадою ТРО

У Харківській області триває підготовка зборів з бригадою ТРО

Збори відбудуться з 28 серпня по 6 вересня 2018 року.

Організацію та проведення зборів обговорили під час наради в Харківському обласному військовому комісаріаті за участю керівників структурних підрозділів ХОДА та представників найбільших підприємств Харківщини.

«Якісне проведення навчальних зборів з бригадою територіальної оборони в Харківській області - це наше спільне завдання щодо зміцнення обороноздатності України», - зауважив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Під час наради представникам підприємств надали роз’яснення щодо порядку призову та умов проходження військовозобов’язаними навчальних зборів.

«Представники підприємств з розумінням поставились до необхідності виконання державних завдань», - відзначили в обласному військовому комісаріаті.

У свою чергу, керівництво облвійськкомату взяло до уваги пропозиції керівників підприємств щодо забезпечення збереження виробничих потужностей у зв’язку із залученням працівників до навчальних зборів.

Нагадаємо, сформована бригада ТРО буде дислокуватися та виконувати навчальні завдання виключно на території Харківської області. Проведення навчальних зборів з бригадою територіальної оборони Харківської області буде здійснюватися в місцях формування. Тобто, в 6 районах (Дергачівському, Куп’янському, Ізюмському, Лозівському, Зміївському та Чугуївському). Усіх військовозобов’язаних, яких залучать до проведення навчальних зборів, забезпечать речами, засобами індивідуального захисту, їжею тощо. Передбачено залучення інструкторів з навчальних центрів Збройних сил України для проведення навчальних зборів. Заплановано практичне виконання вогневої підготовки, тобто - стрільби на полігонах, у тирах. На 6-й, 7-й, 8-й дні - командно-штабні навчання. За кожним військовозобов’язаним, який призивається на навчальні збори, зберігається середня зарплатня за місцем роботи та робоче місце, безробітним виплачується одна мінімальна зарплата, передбачена виплата всіх грошових компенсацій.

Теги