Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лікарі отримали «Медичний Оскар»

Харківські лікарі отримали «Медичний Оскар»

9 серпня, в День Святого великомученика й цілителя Пантелеймона, відбулося вручення відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

За отримання відзнаки цього року змагались близько 500 заслужених та визнаних громадою медичних працівників. Нагорода присуджувалася у 5 номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», також окремі номінації були створені для молоді.

Так, за результатами відбору, винагороду в номінації «Новатор охорони здоров'я» та національне визнання отримав Валерій Бойко – директор ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева НАМН України», доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, Почесний громадянин м.Харкова.

Відзнакою «За наукові розробки в медицині» був нагороджений також представник Харківщини – Олександр Перфільєв – лікар ортопед-травматолог, науковий співробітник відділу інструментальної та малоінвазивної хірургії хребта ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім.проф.М.І.Ситенка НАМН України».

Довідка. Орден та медаль Святого Пантелеймона є формою громадського визнання діяльності претендентів, які мають професійно-фахову спрямованість, і присуджуються за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Найвища місія проекту – підвищити суспільну свідомість та духовність, позитивно вплинути на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, покращити імідж медичної професії, виховати толерантне ставлення один до одного та надихнути на нові можливості.