Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто зустріли збірну України з синхронного плавання

У Харкові урочисто зустріли збірну України з синхронного плавання

На чемпіонаті Європи, який пройшов у шотландському місті Глазго, харківські спортсменки завоювали 1 золоту, 5 срібних та 1 бронзову медаль.

Привітати спортсменок та їх тренерів прийшли рідні та друзі, а також почесна делегація на чолі з радником голови Харківської облдержадміністрації Катериною Садурською та заступником начальника Управління у справах молоді  та спорту Сергієм Христоєвим, які передали вітання від керівника Харківщини Юлії Світличної і побажали команді нових перемог та звершень.

Спортсменки подякували за підтримку, яка їм дійсно допомагала на чемпіонаті.

«Ми вже маємо авторитет в Європі та світі, і тому цей результат - закономірність. Зараз наше завдання - йти далі та продовжувати розвиватися. Це був дуже важкий старт для дівчат. На чемпіонаті фактично ніде було розминатися. Басейнів було всього два, один з яких - маленький. До того ж вода була сильно хлорована, та в перші дні - із занадто високою температурою. Але я впевнена в своїй команді. Впевнена, що ніякі причини та труднощі не завадять їй пройти вперед. Я пишаюся своїми дітьми. Вони - молодці», - зазначила головний тренер збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова.

Нагадаємо, до складу збірної України з синхронного плавання входять виключно харківські спортсменки: Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Владислава і Марина Алексєєви, Валерія Апрєлєва, Олександра Кашуба, Яна Нарєжна, Катерина Резнік, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Олександра Коваленко та Вероніка Гришко.

Найбільше навантаження на цьому чемпіонаті було у Єлизавети Яхно, яка виступила в усіх видах програми – в групах, дуеті та соло, та в кожній здобула медаль.   

«Я себе налаштувала дійти цей складний шлях до кінця, і я вважаю, що у мене непогано вийшло. Ми всі дуже добре виступили, особливо в комбі та групі», - зазначила спортсменка.

Попереду у спортсменок довгоочікувана відпустка, а потім - тренувальні збори та підготовка до нових стартів, у тому числі до чемпіонату світу 2019 року.