Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Марк Беккер провів засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Під час заходу 6 серпня розглянули результати роботи за минулий тиждень та обговорили хід вирішення порушених раніше питань.

З початку роботи оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів надійшло 65 звернень. Оперативним штабом відпрацьовуються 8 звернень.

Зокрема, одне з питань, що розглядали в ході засідання, стосувалося розгляду відносин між пайщиками і керівником одного з сільгосппідприємств Кегичівського району. За словами заявників, вони мають право на вихід із господарства, оскільки термін дії договору закінчився, проте їхні землі продовжують обробляти в підприємстві. Також пайщики розповіли про, на їхню думку, фальсифікацію документів з боку орендаря та конфлікт з керівником господарства. Крім цього, вони заявили, що їхньою справою на даний час займаються правоохоронні органи.

«Ваше звернення - на контролі штабу, підтримуємо відстоювання законних прав на володіння земельними ділянками. За нашим дорученням до роботи залучаються не лише правоохоронці, але й керівники району, землевпорядники, відповідні фахівці ХОДА», - відповів заявницям Марк Беккер.

Також члени штабу доповіли Марку Беккеру про проведену роботу. Землевпорядники, правоохоронці, фахівці ХОДА та представники органів юстиції на минулому тижні відпрацьовували звернення громадян та керівників сільгосппідприємств з Красноградського, Первомайського, Сахновщинського, Зачепилівського, Близнюківського, Дергачівського районів та м. Харкова. За результатами роботи факти рейдерства не підтверджені.

Перший заступник голови ХОДА надав відповідні доручення членам штабу та зазначив, що права землекористувачів не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби та Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.