Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області капітально ремонтують три мости

В області капітально ремонтують три мости

Про хід робіт на дорогах та спорудах регіону розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Сергій Пляка відзначив, що роботи на дорогах Харківщини тривали на цьому тижні, не дивлячись на складні погодні умови. Іноді, виходячи з прогнозів погоди, дорожникам доводилося розпочинати роботи о 3-й ночі – щоб встигнути до денного дощу.

«Перерви через дощ дали нам час на обслуговування техніки. Ми провели технічний огляд та місцями - ремонт асфальтобетонних заводів», - відзначив Сергій Пляка.

За останній тиждень обсяг проведених робіт збільшився з 43% до 50% від плану.

Так, роботи тривали на дорозі Київ - Харків - Довжанський (ділянка від Чугуєва до кордону з Донецькою областю).

«Показник виконання робіт - 55%. Іде укладання асфальтобетонної суміші – доходимо до станції Закомельська. Уже розпочали нанесення розмітки на відремонтованих ділянках», - повідомив перший заступник начальника САД.

Також роботи йдуть на дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград та на повну розгорнулися в місті Мерефа.

«У місті підрядною організацією розгорнуті досить масштабні роботи. Вони розпочалися 15 липня, а загальне виконання на сьогодні вже становить близько 40%», - навів дані Сергій Пляка.

Продовжуються ремонти на трьох мостах в області.

«У районі села Кислівка Куп’янського району – на дорозі Чугуїв - Мілове – вже забетонували нижній шар по одній смузі мосту, зараз проходить армування, на наступному тижні вже будемо бетонувати. Аналогічні роботи проводяться на дорозі Харків - Охтирка біля села Куп’єваха. На наступний тиждень також плануємо перекрити асфальтобетоном одну смугу руху. Повномасштабно розгорнуті демонтажні роботи в районі села Коробочкине на містку через струмок у Чугуївському районі», - повідомив представник Служби автодоріг.

На наступному тижні роботи по всіх напрямках триватимуть. Також розпочнуться ремонти ще на декількох об’єктах. Серед них - дорога Шевченкове - Балаклія - Первомайськ - Кегичівка в Балаклійському районі.

«У понеділок має вийти підрядник на цей напрямок. Також будемо докладати зусиль, щоб закінчити роботи на дорозі Зачепилівка - Кегичівка - Старовірівка в Кегичівському районі, а в серпні - завершити її повністю, включаючи ділянку в Нововодолазькому районі», - повідомив Сергій Пляка.

Він відзначив, що вже на фінішну пряму вийшла тендерна процедура щодо ремонту дороги Дергачі - Козача Лопань. Після її завершення тут також розпочнуть роботи.