Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА вивчили готовність об'єктів ЖКГ та соцсфери Харкова до зими

У ХОДА вивчили готовність об'єктів ЖКГ та соцсфери Харкова до зими

24 липня відбулось чергове засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

На початку засідання заступник голови облдержадміністрації наголосив, що керівник області Юлія Світлична ставить завдання чітко і в повному обсязі забезпечити підготовку будівель закладів освіти, медицини і соціального захисту до зими.

«Ми вже провели низку засідань, на яких ознайомилися зі станом підготовки до опалювального сезону в усіх районах і містах обласного підпорядкування. Дуже важливо, щоб обласний центр вчасно провів всі ремонтні роботи і увійшов у сезон підготовленим. За необхідністю ХОДА готова надати допомогу в проблемних питаннях», - зазначив Євгеній Шахненко.

Про готовність об'єктів ЖКГ та соціальної сфери міста доповів заступник міського голови Андрій Руденко. Він повідомив, що станом на 23 липня до прийдешнього опалювального сезону готові 65% квартальних і 46% районних котелень, а також 57% центральних індивідуальних теплових пунктів. Крім того, підготовлено 672 км з 1600 км теплових мереж – 41%.

«У ході підготовки до опалювального сезону проводяться гідравлічні випробування магістральних та внутрішніх теплових мереж. Такі випробування, враховуючи ступінь зношеності теплових мереж, дозволяють забезпечити більш ретельне виявлення потенційних аварій і місць пошкоджень. Випробувано 868 км мереж, встановлено 349 дефектів», - навів дані Андрій Руденко.

Також, за його словами, до систем теплопостачання під’єднані 6324 житлових будинки, в тому числі в селищах Пісочин і Солоницівка, а також 278 будівель різних відомств, установ і підприємств.

«За попередніми даними, до опалювального сезону підготовлено 3590 житлових будинків (76%), 82 лікувальні установи (43%), 260 шкіл (75%). Підготовлені 215 одиниць снігоприбиральної та спеціальної техніки (80%), йде заготівля солі та піску», - сказав Андрій Руденко.

Крім того, заступник міського голови розповів про готовність КП «Харківводоканал». Він відзначив, що проводяться ремонти та реконструкції водоводів і насосних станцій.

Також члени штабу обговорили проблемні питання енергозабезпечення, ремонту доріг, газопостачання. Так, Євгеній Шахненко відзначив важливість проведення якісних ремонтів будівель житлового фонду, зокрема, покрівель.

«Особливу увагу слід приділяти відомчим будинкам гуртожиткам. Якщо виникають питання, будемо звертатися у відповідні міністерства і державні відомства, у яких перебуває на балансі житло», - сказав Євгеній Шахненко.

Окремо обговорили стан роботи великого підприємства енергетики - Харківської ТЕЦ-5. Як зазначив заступник керівника підприємства Сергій Заєць, технічно станція готова до початку опалювального сезону. На сьогодні підготовлені всі опалювальні котли, проведено ремонт першого енергоблоку і проводяться роботи на другому і третьому. До 21 вересня, за словами Сергія Зайця, всі три блоки будуть готові.