Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році в області відремонтують близько 50 закладів охорони здоров'я

У цьому році в області відремонтують близько 50 закладів охорони здоров'я

Про будівництво, ремонти та реконструкції об'єктів сфери розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час брифінгу 12 липня.

Він зазначив, що темпи проведення ремонтних робіт в установах охорони здоров'я в останні роки стрімко зростають. Так, якщо в 2016-му було відремонтовано 16 лікарень, то цього року роботи проводять на близько 50 об'єктах. Це капітальні ремонти, заміна покрівель, термомодернізація, застосування енергоощадних технологій.

«Голова ХОДА Юлія Світлична приділяє найпильнішу увагу реконструкціям, ремонтам і будівництву закладів охорони здоров'я, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Керівником області поставлено завдання - перш за все, привести до ладу центральні районні лікарні в кожному районі. При цьому підійти до проведення робіт комплексно, тобто оновити все: від комунікацій до покрівель, провести упорядкування, можливо, створити скверики, побудувати каплиці на території. Зробити все, щоб пацієнтам, відвідувачам і лікарям було комфортно».

Масштабні роботи сьогодні проводяться в Ізюмській ЦМЛ. За даними Євгенія Шахненка, головний корпус - вже на стадії закінчення реконструкції: тут замінили покрівлю, утеплили фасади, виконали роботи з упорядкування. Внутрішні роботи виконані за найсучаснішими вимогами.

Крім того, за кошти обласного бюджету будуть відремонтовані інфекційне та пологове відділення ЦМЛ.

«Також активно проводиться робота в центральних районних лікарнях Нововодолазького, Вовчанського, Краснокутського районів. Виділено кошти на два корпуси Куп'янської міської лікарні - вже йдуть тендерні процедури. Цього року відремонтуємо Богодухівську поліклініку, вже підготована документація, проходять тендери», - розповів заступник голови ХОДА.

Він повідомив, що вже виділені земельні ділянки для будівництва близько 30 з 50 сільських амбулаторій, які будуть побудовані в області в рамках реформи зміцнення сільської медицини, ініційованої Президентом.

Ремонти обласних закладів охорони здоров'я проводяться також і в Харкові.

«Триває активна підготовка до будівництва сучасного онкоцентру, створення якого ініціювала Юлія Світлична. Одночасно з обласного бюджету виділено кошти на проведення аварійних робіт в наявному онкоцентрі. У променевому корпусі ремонт вже проводимо, найближчим часом візьмемось до робіт у хірургічному корпусі. Будемо підтримувати установу, поки не завершимо будівництво нового центру», - підкреслив заступник керівника області.

Кошти з обласного бюджету також виділено на ремонт обласної лікарні. Тут замінять покрівлю головного лікувального корпусу й утеплять його фасад. Також будуть відремонтовані відділення на 5 і 7 поверхах.

«На минулій сесії обласної ради з ініціативи Юлії Світличної були виділені кошти на ремонт обласного диспансеру радіологічного захисту - головної лікарні чорнобильців. Уже закінчилися проектні роботи, проходить тендерна процедура, переможець буде визначений у кінці липня», - розповів Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що в наступному році на ремонт лікувальних установ планується залучити додаткові кошти Державного фонду регіонального розвитку.

«Цього року багато коштів ДФРР спрямовано на будівництво філармонії. Ми закінчимо його - і отримаємо наступного року додаткові кошти. Уже зараз займаємося проектною документацією, щоб взяти участь у державному конкурсі регіонального розвитку», - розповів заступник голови ХОДА.