Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У трьох районах області розпочали збирання ранніх зернових

У трьох районах області розпочали збирання ранніх зернових

Станом на 4 липня жнива стартували в господарствах Ізюмського, Близнюківського та Сахновщинського районів. Масово збирання розпочнеться з 7-10 липня.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА.

На даний момент ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 1,9 тис. га. Намолочено 3,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 19,9 ц/га.

Загалом площа збирання ранніх зернових та зернобобових культур в поточному році становитиме 736,1 тис. га, що на 9% (або 60 тис. га) більше минулого року. В тому числі по культурах: пшениці (озима та яра) - 531 тис. га, жита - 1,9 тис. га, ячменю (озимого та ярого) – 146,4 тис. га, вівса –  5,5 тис. га, гороху –  51,4 тис. га.

До збирання ранніх зернових культур у цьому році в сільгосппідприємства області планується залучити 3157 одиниць зернозбиральних комбайнів. Згідно з інформацією районів, техніка вже підготовлена на 100%. Сільгосппідприємства області в повному обсязі забезпечені паливно-мастильними матеріалами на весь період збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

«Навантаження на один комбайн складатиме 200 га. За сприятливих погодних умов збирання ранніх зернових та зернобобових культур планується провести за 12 робочих днів», - уточнили в Департаменті АПР.

Зберігання зерна в області здійснюють 52 хлібоприймальних підприємства загальною місткістю 2 млн 446 тис. тонн.