Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вже оздоровилися майже 88 тисяч дітей

У Харківській області вже оздоровилися майже 88 тисяч дітей

Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей у закладах області обговорили 26 червня під час засідання відповідного штабу.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева за участю керівників районів та міст обласного значення, стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, територіальних органів контролю, представників об’єднаних територіальних громад. 

На початку зустрічі Анатолій Бабічев відзначив, що закінчується перший місяць літньої оздоровчої кампанії, протягом якого здійснювали свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням та розпочинали перші зміни позаміські заклади.

«У червні на території області відпочинок та оздоровлення дітей здійснювали 734 заклади різних типів, роботою яких було охоплено майже 88 тисяч дітей. Сьогодні на засіданні штабу наше завдання - розглянути питання якості роботи усіх закладів та стану дотримання вимог безпеки життя і здоров’я дітей під час оздоровчого процесу», - наголосив Анатолій Бабічев.

Так, згідно з доповіддю в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Тетяни Колпакової, санітарно-епідеміологічна ситуація в оздоровчих закладах стабільна.

«Тримаємо їхню діяльність під постійним контролем, щоб і надалі не було зареєстровано епідускладнень. За ініціативи ХОДА було проведено увесь комплекс підготовчих заходів – проведені зустрічі та навчання персоналу. У цілому для виконання було надано понад 500 пропозицій щодо дотримання санітарного законодавства», - сказала Тетяна Колпакова.  

У свою чергу, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський розповів про проведені заходи щодо  перевірки дотримання вимог законодавства в сферах пожежного, техногенного та цивільного захисту на об’єктах зазначеної категорії.

«Згідно з дорученням керівника області Юлії Світличної перевірки були проведені до початку оздоровчої кампанії протягом квітня - травня. За їхніми результатами керівникам закладів вручені акти перевірок та приписи про усунення порушень вимог законодавства. Приписами запропоновано до усунення понад 129 порушень. За допущені порушення 27 посадових та відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності», - надав дані Сергій Колосовський.

Як підкреслив Анатолій Бабічев, такі дії рятувальників принесли позитивний результат.

«Під час всеукраїнського селектора співпрацю ХОДА та ГУ ДСНС в області відзначили як успішну в організації оздоровчої кампанії», - сказав заступник керівника області.

Також було заслухано інформацію від керівників Управління нагляду в промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці та відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській області. Із зазначеного питання доповіді надали керівники районів та міст обласного значення.

На завершення селектору Анатолій Бабічев наголосив, що попереду ще два місяці напруженої роботи з оздоровлення дітей.

«Звертаю увагу керівників районів та міст області на необхідності жорсткого контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форми власності незалежно від підпорядкування з метою створення безпечних і нешкідливих умов перебування дітей», - надав доручення Анатолій Бабічев.